fredag den 19. april 2013

Kommunikation i det personlige lederskab - ny bog af Poula Helth

Kommunikation er ikke en teknik, lederen kan tage ned fra hylden og anvende, når han har lyst. Kommunikation er det eneste lederen har at gøre godt med i dagens ledelse. Ledelse handler nemlig ikke alene om at beklæde en rolle og varetage en funktion, men i stigende grad om at bruge sin egen personlighed i alle facetter af ledelse. Og her er kommunikationen central både den dagligdags og den strategiske.

I sin nye bog At tale med omtanke giver Poula Helth ledere redskaber til at lytte og forstå, mens de taler. Med masser af gode eksempler på situationer, konkrete værktøjer og ikke mindst en praksisrettet anvendelse af teorier om kommunikation giver Poula Helth læseren mulighed for at zoome ind på sin egen kommunikation.

Det er bogens mål gøre læseren i stand til at forstå og anvende kommunikation i forhold til udfordringerne i hans eget lederskab. Det gælder, hvad enten han skal træffe beslutninger og formidle dem, sætte en ny strategisk retning, løse kriser og konflikter, forhandle fremtidige løsninger, udvikle organisationens kompetencer eller blot ønsker at forbedre den daglige kontakt med medarbejderne.

Kommunikation er således ikke en teknik, lederen kan tage ned fra hylden og anvende, når han har lyst. Kommunikation er der hele tiden, og findes allerede overalt i organisationen, og skaber på godt og ondt mening og forståelse for lederens budskaber, adfærd og holdninger i organisationen. Vellykket kommunikation forudsætter derfor at lederen forstår, at lederskab handler om at skabe legitimitet og tillid. Den tid er passé, hvor ledere kan beordre sig til, at opgaven skal løses, fordi han kan henvise til, at han har ret til at bestemme.

Bogen er relevant for ledere, der arbejder målrettet med deres kommunikation, fx i forbindelse med en lederuddannelse. Den henvender sig dog ikke kun til formelle ledere, men til alle de mange medarbejdere med ledelsesansvar, der skal kunne påtage sig lederskab og derfor skabe tillid gennem deres daglige kommunikation.

At tale med omtanke
- Kommunikation i det personlige lederskab

Af Poula Helth
200 sider 299 kr.
ISBN: 978-87-593-1585-9

Udkommer 16. april 2013

Læs mere på attalemedomtanke.samfundslitteratur.dk

Læs mere her

tags: uddannelse, 2013, kommunikation, strategi, organisation, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar