tirsdag den 23. april 2013

Kom til Forskningens Døgn på CBS 2. og 3. maj

ALLE er inviterede 2. og 3. maj, når Forskningens Døgn inviterer på tre arrangementer om, når forskere samarbejder med medicinalindustrien, efteruddannelsernes forankring i forskning og forskernes rolle som ekspertkilder i medierne. Det er også muligt at bestille sin helt egen forsker med foredrag om Catalonien, taxi-økonomi eller den irriterende arbejdsplads

Siden 2005 har Forskningens Døgn vokset sig stort og stærkt og varer nu i flere dage og foregår over hele Danmark. Uddannelsesministeriet inviterer sammen med for eksempel universiteter, museer og hospitaler til arrangementer, der giver et vindue til det arbejde, som hver dag foretages i de store institutioner.

CBS byder på Forskningens Døgn
Flemming Poulfelt er professor og prodekan for forskningsformidling på CBS samt ansvarlig for Forskningens Døgn på CBS. Han forklarer, at det overordnede formål med Forskningens Døgn er at vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund.
- De tre aktiviteter, som CBS har på dagsordenen, opfylder målsætningen med Forskningens Døgn 1) Den nye MPA-uddannelse og dens forskningsforankring, 2) Hvad får medicinalindustrien og universiteterne ud af hinanden og 3) Hvilke problematikker er der i anvendelsen af ekspertkilder i dansk journalistik og herunder 10-års jubilæum for universitetslovens formidlingsben. Alle tre arrangementer er spot on sigtet med Forskningens Døgn, siger han.

Når forskerne bliver til mediernes ekspertkilder
Torsdag 2.maj 17:00-19:00 på CBS Kilevej 14 i lokale 54 stueplan
I medierne kaldes de eksperter. De forsker i x, men bliver af journalisterne spurgt til y og i forhold til den eksisterende universitetslov har de en formidlingsforpligtigelse. Ekspertkilderollen i dansk journalistik er til debat, når Anja Bo fra DR, Bent Winther fra Berlingske og forskere, der har kigget på ekspertkilderollens problematikker, holder oplæg. Eftermiddagen indledes med et minikursus af en af CBS i medierne mest benyttede eksperter, Jesper Rangvid. Han vil fortælle, hvordan journalister arbejder frugtbart med ekspertkilderne.

Hvor langt er der fra forskning til efteruddannelse af offentlige ledere (MPA)
Torsdag 2.maj 16:30-17:30 på CBS i Dalgas Have 15 i auditorium SC.033
Den forskningsbaserede efteruddannelse Master of Public Administration (MPA) går denne dag i luften med et nyt design. MPA-uddannelsen klæder de danske offentlige ledere på til at skabe mere værdi. Eftermiddagens talere vil forklare, hvad det vil sige, at uddannelsen giver indsigt i: responsive organisatoriske indretninger, nye reguleringsformer, økonomisk styring og udfordringerne med den. CBS vision er at være ledende inden for uddannelse af offentlige ledere.

Nye samarbejder mellem universiteter og medicinalvirksomheder
Fredag 3.maj 08:30-10:00 på CBS Solbjerg Plads 3 i lokale 13 på anden sal
Den danske medicinalindustri og universiteterne samarbejder på nye måder. Professorer fra det Juridiske Institut ved CBS vil sammenligne de danske tendenser inden for farma-industriens universitetssamarbejder i forhold til statsstøtte og konkurrenceevne med tendenserne i EU og USA. Farma-industriens syn på fordele og ulemper vil også blive både fremlagt og debatteret.

For flere oplysninger kontakt dekan for forskningsformidling Flemming Poulfelt, fp.lpf@cbs.dk eller journalist Ea Ørum ea.ea@cbs.dk

Bestil en CBS-forsker til hele Danmark
Til Forskningens Døgn kan man også bestille en forsker fra CBS" kvit og frit. Tre forskere har meldt sig på banen med foredrag inden for deres felt:
Lektor Carsten Humlebæk fra Institut for Internationale Kultur- og Kommunikationsstudier kan bookes til at komme ud og fortælle om Spanien og Catalonien - hvad er problemet http://forsk.dk/bestil-en-forsker/spanien-og-catalonien-hvad-er-problemet.

Professor Michael Møller fra Institut for Finansiering er ude med foredraget Taxiøkonomi , der tager udgangspunkt i hans nye bog af samme navn. http://forsk.dk/bestil-en-forsker/taxioekonomi
Lektor Peter Holdt Christensen fra Department of Strategic Management and Globalization holder foredrag om Den irriterende arbejdsplads http://forsk.dk/bestil-en-forsker/den-irriterende-arbejdsplads.

Der kan bestilles foredrag via linkene inden d. 24. april. Det er gratis, man skal blot betale for forskerens transport og sørge for et publikum på min. 15 personer. Spørgsmål om Bestil en Forsker-ordningen skal rettes til sekretariatet for Forskningens Døgn bestilenforsker@bestilenforsker.dk.

Læs mere her

tags: USA, hospital, Danmark, økonomi, uddannelse, EU, Spanien, medicin, virksomhed, journalist, efteruddannelse, Management, konkurrence, Forskning, Forsker, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar