fredag den 12. juli 2013

Socialt engagement er ren win win for anlægsgartnerfirma

Begrebet win win betyder, at der er gevinst for begge parter i et samarbejde, men hos anlægsgartnerfirmaet OK grøn anlæg as på Midtsjælland, synes de, at der har været gevinst på alle hylder for deres eget vedkommende - og det samme synes de på den anden side: hos de unge, der har fundet lærepladser og hos kommunerne, der har ansvaret for at få de unge i gang på arbejdsmarkedet.

- Man hører så meget om, hvor bureaukratisk og besværligt det hele er, hvis man skal have folk ansat med tilskud under en eller anden form. Og så kan man blive noget så positivt overrasket, fortæller Frank Madsen fra OK grøn anlæg. - Vi har kunder over hele Sjælland og arbejder for rigtig mange kommuner med at passe deres grønne områder. Da vi fik en henvendelse fra Roskilde Kommune om at tage en egu-elev, besluttede vi at prøve det af, og det er gået så godt, at vi nu også har taget imod to elever mere fra Københavns kommune. De sidste to, Kasper og Kamissa har oven i købet været på landsdækkende tv, fordi de medvirker i flere OBS!-indslag for egu-uddannelsen, der kører på DR1 i øjeblikket. På denne måde har OK grøn anlæg fået eksponering på landsdækkende tv som en tillægsgevinst.

- Det smarte ved egu (Erhvervs- GrundUddannelsen) er, at den er utrolig fleksibel, fortæller Frank Madsen. Den er kun toårig, og eleverne er på skole i vinterperioden. Det vil sige, at vi kun betaler løn i den periode, hvor vi har mest brug for dem, så for os er det en genial struktur. Formen ville egne sig de fleste inden for bygge- og anlægsbranchen, så flere mestre burde interessere sig for den. Gevinsten for OK grøn anlæg ligger ikke mindst i, at vi har fået nogle utroligt engagerede unge mennesker, som i den grad sætter pris på at være blevet en del af et fællesskab, fortæller Frank Madsen.

Egu-uddannelsen er tilrettelagt for unge mennesker, som først og fremmest skal lære at gå på arbejde. Det er unge mennesker, som gerne vil have en praktisk uddannelse, men ikke kan gennemføre en faglig uddannelse som EUD-lærling, som eksempelvis Kasper, der er ordblind og ikke kan sidde stille. Han er vild med jobbet hos OK grøn anlæg, hvor han fx får lov at fælde træer i Bernstorff Slotspark. I en af filmene, som kan ses på www.egu.dk, fortæller han, hvor overrasket han blev over den tillid, der blev vist ham på arbejdspladsen. - Allerede den første dag, sagde de, at jeg bare kunne tage elbilen op i den anden ende af parken, fortæller Kasper. - Jeg mener, jeg kunne jo være stukket af med den Men det gjorde han så ikke, og han er der endnu og trives rigtig godt med det. I skoleperioden får Kasper nogle fagkundskaber om anlægsarbejde. Når Kamissa ikke passer blomsterbedene i Kongens Have får hun i skoleperioden styrket sine danskkundskaber. - Hun er blevet så bidt af arbejdet, at man skal huske hende på, at det er i orden at holde pauser, fortæller Frank Madsen.

Hos Ok grøn anlæg as er man enige om, at det bestemt ikke er de sidste egu-elever, man har taget ind. At det så falder helt i tråd med virksomhedens mål er også vigtigt. - Vi har formuleret et mål om socialt engagement, fordi det forventes af en professionel virksomhed i dag, fortæller adm. direktør Ole Kjærgaard. Blandt vores 150 medarbejdere har vi nu altid haft plads til mange forskellige slags mennesker, men det gør ikke spor, at man med formulerede handlingsplaner bliver mere opmærksom på også at tage et samfundsansvar.

Billedtekst: Frank Madsen med to af OK grøn anlægs egu-elever Kasper og Kamissa.

Yderligere oplysninger:

Adm. direktør Ole Kjærgaard, mobil 27 87 74 00
Peronaleansvarlig Frank Madsen, mobil 27 87 74 53

Læs mere her

tags: København, elbil, direktør, bilen, uddannelse, Sjælland, OB, EU, Roskilde, virksomhed, arbejdsmarked, lærling,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar