onsdag den 10. juli 2013

Unge kan få global it fra starten

Globalisering er nøglen til vækst. Derfor tager IT-Universitetet udfordringen op og lancerer sin tredje bacheloruddannelse, der skal skabe globalt orienterede it-medarbejdere, som bidrager til både det tekniske, det organisatoriske og forretningen.

I dag åbner IT-Universitetet i København op for en helt ny og tredje bacheloruddannelse, Global Business Informatics, hvor studerende får mulighed for at prøve kræfter med at udvikle it-løsninger på globalt plan. Baggrunden for uddannelsen er den globale udfordring, danske virksomheder i stigende grad står over for, og som it er en stor del af løsningen på.
På Global Business Informatics lærer de studerende at undersøge og designe it-løsninger, som støtter samarbejde, koordination og kommunikation mellem mennesker og på tværs af virksomheder og kontinenter. Under uddannelsen vil de derfor komme til at arbejde med både samfundsfaglige, forretningsmæssige og tekniske perspektiver på it på globalt plan.

Langsigtet plan for basismidler
Bacheloruddannelsen i Global Business Informatics er blevet til på baggrund af støtte fra Videnskabsministeriet og partierne bag globaliseringsforliget.
- Vi glæder os meget over, at vi nu kan starte bacheloruddannelse nummer tre i rækken. Denne nye uddannelse er muliggjort, fordi der nu er lagt en langsigtet plan for IT-Univesitetets basismidler, forklarer Mads Tofte, rektor på IT-Universitetet.
Den nye uddannelse forventes at give en tredjedel flere bachelorstuderende end de nuværende 120.
- Vi regner derfor på IT-Universitetet med at optage 180 nye bachelorstuderende til næste år, heraf 60 optagne på den nye Blobal Business Informatics, og fortsat 120 optagne i alt på de to gamle - Digitale medier og design og Softwareudvikling, fortæller Mads Tofte.

Branchen er positiv
I IT-Branchen ser man også positivt på den nye, globalt orienterede bacheloruddannelse.
- Globale it-projekter og global projektledelse er kommet for at blive. Det er yderst glædeligt, at de unge it-studerende nu allerede fra starten i gode rammer kan orientere og dygtiggøre sig globalt. It-virksomhederne vil få positiv effekt af den ny uddannelse, siger Morten Bangsgaard, som er Adm. Direktør i IT-Branchen.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Her forskes og undervises i et rigt spektrum af emner inden for it. De studerende kommer fra hele verden for at fordybe sig i den digitale verden lige fra kommunikation og spil, over forretning til design af software. Læs mere på www.itu.dk.

Læs mere om Bachelor i Global Business Informatics på www.itu.dk/bachelor

Yderligere oplysninger
IT-Universitetet: Presseansvarlig Mikkel Svane-Petersen, tlf.: 25 55 04 47 / 72 18 53 04
IT-Branchen: Adm. Direktør Morten Bangsgaard, tlf.: 27 28 07 57

Læs mere her

tags: Videnskabsministeriet, København, uddannelse, selvstændig, virksomhed, kommunikation, studerende, rektor,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar