tirsdag den 23. juli 2013

Syddanmarks to dygtigste unge elektrikere

Den 21-årige Allan Kellman fra Tønder og 23-årige Rene Juul Møller, der oprindeligt er fra Ollerup på Fyn, er Region Syddanmarks to dygtigste unge elektrikere. De blev henholdsvis nummer 1 og nummer 2 ved de syddanske mesterskaber for unge elektrikere, der blev afholdt på Svendborg Erhvervsskole onsdag den 11. og torsdag den 12. november. De to har dermed kvalificeret sig til DM, som afholdes i januar 2010 i Aalborg på Technology College Aalborg.

Fire unge elektrikere dystede om de to pladser ved danmarksmesterskaberne. Regionsmesterskabet bød først på en teoretisk opgave, og derefter skulle deltagerne igennem en praktisk prøve.

Allan Kellman, der vandt konkurrencen, mente, at det var en hård konkurrence.

Det var et hårdt program. Teorien nåede jeg kun lige på et hængende hår, og jeg manglede to ledninger for at blive færdig med den praktiske prøve. Der var mange opgaver på kort tid men det var spændende, sagde vinderen efterfølgende.

Rene Juul Møller, der blev nummer to i konkurrencen, har valgt at videreuddanne sig, og arbejder derfor ikke længere som elektriker. Han havde derfor ikke kunnet forberede sig på den praktiske prøve, men ligesom Allan Kellman havde han haft fat i de gamle teoriprøver som forberedelse til regionsmesterskabet.

Jeg er stolt af at blive udtaget til konkurrencen. Det er et stort skulderklap, og gør jo kun skulderklappet større, at jeg nu skal med til DM. Jeg havde ikke regnet med at gå videre, men jeg havde da forberedt mig på teorien. Nu skal der lidt mere træning til inden Danmarksmesterskabet, siger Rene Juul Møller.

Vægt på det gode håndværk

I alt 10 unge elektrikere fra hele landet skal deltage i danmarksmesterskaberne for unge elektrikere til januar.

Det er første gang, DM-deltagerne findes ved mesterskaber i landets regioner.

Når et større udvalg af udvalg elektrikere får chancen, så dukker der måske også flere dygtige op. Der er god måde at vælge folk ud på, mener Rene Juul Møller.

Det er de lokale uddannelsesudvalg på skolerne, der har udpeget deltagerne til de regionale mesterskaber. Det er ligeledes fra de lokale uddannelsesudvalg, at der er valgt dommere. Dagen igennem blev de unge elektrikeres arbejde derfor bedømt af erfarne elektrikerkolleger og arbejdsgivere.

I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på det gode håndværk.

Det er TEKNIQ Installatørernes Organisation og Dansk El-Forbund, der står bag de regionale og danske mesterskaber for unge elektrikere.

Fakta om Allan Kellman og Rene Juul Møller

Allan Kellman fra Tønder er 21 år. Han blev udlært i august 2009. Han har gået på EUC Syd og været i lære hos El-Gården ApS i Tinglev. Allan Kellman er i dag ansat hos El-Gården ApS i Tinglev.

Rene Juul Møller er 23 år. Han kommer fra Ollerup på Fyn. Han blev udlært i januar fra EL-Gården Svendborg A/S i Svendborg. Han gik på Svendborg Erhvervsskole. Rene Juul Møller bor nu i København, hvor han læser adgangskursus på DTU for at blive elektroingeniør.

Yderligere oplysninger:

Uddannelseschef Michael Bødker, Svendborg Erhvervsskole, telefon 72 22 59 60.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2010, København, mesterskab, uddannelse, EU, Aalborg, DTU, Tønder, Svendborg, arbejdsgiver, konkurrence, elektriker, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar