onsdag den 13. november 2013

Niels Heine Kristensen ny professor ved Aalborg Universitet

Niels Heine Kristensen er blevet ansat som professor på Aalborg Universitets afdeling i Ballerup.

Niels Heine Kristensen, der bliver professor ved Institut for Samfundsudvikling og Planlægnings afdeling på Aalborg Universitets Ballerup-campus, kommer fra en stilling som lektor på DTU Management. Her har han i en årrække har arbejdet med socio-økologisk omstilling, miljø- og innovationsledelse samt fødevarepolitik. På dette område har Niels Heine Kristensen opbygget et forskningsmiljø, som har høstet stor anerkendelse både nationalt og internationalt, og han har således stået i spidsen for flere projekter, som fokuserer på radikal innovation inden for fødevaresektoren. Ligeledes er han anerkendt for sine studier af strategier for nye fødevarenetværk, hvor han i de seneste år har interesseret sig meget for udviklingsarenaer, brugerorientering og dialogorienterede processer, med særlig fokus på fødevaresektoren og bæredygtighed.

Med ansættelsen af Niels Heine Kristensen udbygger Aalborg Universitet sin målrettede indsats på Mad til mange inden for food-design og fødevarenetværksstudier, som internationalt er områder i stærk vækst. Der efterspørges i stigende grad forskningsbaserede dokumentationer og metoder til at forny og videreudvikle fødevaresektoren, såvel i den vestlige verden som i udviklingslande. Den nye AAU-professor har igennem årene opbygget et stærkt dansk og internationalt netværk, som AAU anser for meget centralt for dette nye satsningsområde.

Det nye forskningsområde, der er under kraftig udbygning på AAU, vil komme til at samle kompetencer på blandt andet fødevareinnovation, fødevarepolitik, ernæring, gastronomi, design, sporbarhed og bæredygtighed og således blive et forsknings- og undervisningsmæssigt centralt område for initiativer til fremme af innovative fødevarenetværk. Aktuelle eksempler på disse områder er udvikling af koncepter til skolemadordninger og cateringindustri, regional mad, design af nye gastronomiske koncepter, smagen som forretningsmodel samt studier af fødevarenetværk og -koncepter med særligt henblik på en bedre og hurtigere videndeling mellem forskning og praksis.

Niels Heine Kristensen er uddannet civilingeniør på DTU. Han blev tildelt en ph.d.-grad i socio-teknik fra Institut for Samfundsfag på DTU i 1997 for sit forskningsarbejde i socio-økologiske produktionsprincipper og omstillingsprocesser. Han var med til at trække den internationale økologiske konference (IFOAM) til Danmark i 1996, en konference der samlede over 1000 videnskabsfolk, beslutningstagere og folk fra organisationerne. Konferencen som var med til at sætte Danmark på det økologiske verdenskort har været med til at inspirere mange danske pionerer inden for landbrugs- og fødevaresektoren.

Niels Heine Kristensen, der stammer fra Mors, tog sin studentereksamen på Nykøbing Mors Gymnasium. I dag bor han med sin familie i den nordsjællandske landsby Slagslunde.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, madordning, Aalborg, Aalborg Universitet, DTU, Gymnasium, Ballerup, Nykøbing, videnskab, campus, Management, strategi, organisation, undervisning, ansættelse, AAU, innovation, miljø, økologi, ernæring,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar