lørdag den 30. november 2013

Store Hestedag på skoleskemaet

For det nye hold elever på Landbrugsskolen Sjælland i Lyngby ved Roskilde, er det blevet fast tradition at en der på forhånd er meldt elever med heste, til fremstilling af deres egen eller skolens hest på St. Hestedag.

St. Hestedag finder altid sted den første weekend i september på Roskilde Dyrskueplads, hvilket vil sige at de 14 elever som i år er tilmeldt, har en måned til at lære disciplinen: mønstring med hest .

De resterende 26 elever deltager også i arrangementet som hjælpere og iagttagere. Alle bliver bagefter overhørt i hvad de har set og oplevet omkring de mange udstillede hesteracer.

Deres faglærer Louise Mølbak fortæller, at hun har rigtigt gode erfaringer med de nye landbrugselever og deres lidt hårde start, hvor de straks bliver kastet ud i en opgave kun de færreste har stiftet bekendtskab med tidligere. Det er altid godt at have et konkret mål for sig og St. Hestedag er en kærkommen lejlighed til at få et både nyttigt og spændende indslag ind i undervisningen

De fjorten heste som er med til bedømmelse i år, spænder over ikke færre end otte forskellige racer, lige fra engelsk- til islandsk fuldblod. En travhest som behersker den sjældne evne for dens race, at gå både dressur og springning på LA niveau, skal også med beretter dens ejer Diana som er en af eleverne på holdet. Om den også vil stille sig pænt op foran dommerne, distraheret af alle mulige fremmede heste, må vi håbe på. Ud over de nævnte, deltager også heste som indeholder en stor del af de mange racer, samlet i en enkelt hest. På St. Hestedag er en hest nemlig en hest

Det bliver ikke øvelse det kommer til at skorte på. Der trænes flittigt og effektivt. Og inden afgang til dyrskuepladsen, er hestene pudset og striglet, så de tager sig ud fra deres bedste side. Der kommer helt sikkert også lidt nerver på, når man debuterer ved sådan et stort arrangement. Det hører med. Det er dog en kendt sag for de som år efter år deltager i kåringer og bedømmelser, som på St. Hestedag, at Det kræver en god portion held at opnå et godt resultat, men det er som om man bliver heldigere, jo mere man øver sig!

Da vi besøgte skolen, kunne Rikke stolt vise sin egen engelske fuldblod frem, som ikke er så let at fodre på. Den fremstår ofte for tynd får vi at vide, hvilket godt kan være et problem. Deres lærer Louise fortæller, at man fodrer individuelt og det ser ud til at man har fundet opskriften, for hesten var nu i dejlig foderstand og manglede kun de traditionelle ekstra kilo, som man jo traditionelt lægger på udstillingsdyr, op til selve dagen.

Det bliver spændende og se om der falder et par 12-taller, som nu er den højeste karakter man kan opnå i faget St. Hestedag

Læs mere her

tags: Lyngby, Sjælland, Roskilde, undervisning, Roskilde Dyrskue, dyrskueplads,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar