mandag den 6. oktober 2014

Htx stormer frem

Aflys blot dommedagsprofetierne om gymnasieelevernes manglende interesse i de naturvidenskabelige fag. Siden gymnasiereformens implementering 1. august 2005 er elevtallet på det tekniske gymnasium (htx) steget med næsten 25 %. Siden 2000 er der tale om en stigning på knap 35 %. Og alt tyder på, at den eksplosive udvikling fortsætter i de kommende år.

"Vi er utroligt glade for den flotte vækst i elevtal, vi oplever på htx i disse år. Det er en fantastisk gymnasial uddannelse for alle unge med interesse i naturvidenskab, teknik og teknologi. Og samtidig viser undersøgelser, at det er dén gymnasiale uddannelse, som de studerende er gladest for", siger Ingo Østerskov, formand for Danske Erhvervsskoler.

Kigger man alene på studieretningsfaget Matematik A viser tallene, at der blandt de elever, der afslutter htx i 2010, vil være 3161 elever, som lever op til adgangskravene til stort set alle videregående uddannelser inden for naturvidenskab, teknik og sundhed.

"Jeg synes godt, at vi kan aflyse dommedagsprofetierne over de unge menneskers manglende interesse i de naturvidenskabelige fag. Fremgangen på htx vidner i hvert fald om det modsatte. Man skal måske bare huske at kigge på alle fire gymnasiale uddannelser (stx, htx, hhx og hf), inden man afsiger den endelige dom", siger Ingo Østerskov.

Htx–uddannelsen er en 3–årig erhvervsrettet gymnasial uddannelse med vægt på teknologiske og naturvidenskabelige fag. Noget af undervisningen foregår på værksteder og i laboratorier. Htx giver adgang til de videregående uddannelser på linje med de andre gymnasiale uddannelser.

Kilder:
Oprettede studieretninger på de gymnasiale uddannelser 2008
Uni–C Statistik og Analyse, 4. juni 2008

9. og 10. klasseelevernes tilmelding til ungdomsuddannelserne
Uni–C Statistik og Analyse, 15. april 2008
 

Læs mere her

tags: 2010, 2008, uddannelse, teknologi, naturvidenskab, videnskab, Danske Erhvervsskoler, undervisning, studerende, videregående uddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar