søndag den 19. oktober 2014

Videreuddannelse via nettet er blevet et hit

Netau er 20 danske erhvervsskolers tilbud om at få en merkonom eller akademiuddannelse. Der er nu 1300 studerende på de populære uddannelser inden for områder som ledelse, økonomi og kommunikation med flere. Populariteten skyldes et stigende behov for fleksibel uddannelse til erhvervsaktive, danskere i udlandet og folk i udkant områder, der ikke vil være i stand til at følge en traditionel uddannelse med fysisk fremmøde.

Hos Netau tages de nyeste teknologier i brug, når et omfattende kursusprogram udbydes. Virtuelle klasseværelser, chat, dialog via Skype benyttes flittigt, og der eksperimenteres med undervisning i Second Life.
Udfordringen ved netbaseret læring er, at underviserne forstår den nye måde at undervise på. Her har Netau, på nogle områder, allieret sig med erfarne erhvervsfolk, som samtidig har en pædagogisk indgangsvinkel.

Ny teknologi kræver nye undervisningsformer
En af underviserne cand. merc. og MBA Hans Jørgen Lorenzen, der har en omfattende erfaring med international markedsføring hos blandt andet A. P. Møller og med eget konsulentfirma, siger:
"Udviklingen går meget stærkt, og om få år er det næsten som at være der selv. Nu er udfordringen som underviser at forstå elevernes behov, selv om man ikke er til stede fysisk. Derfor bruger jeg meget tid på at skabe et fællesskab og sikre mig, at der er motivation hos de studerende. Det kræver lidt mere arbejde at skabe sammenhold, og netundervisning stiller generelt højere krav til de studerendes disciplin."

Fleksible og tidsbesparende uddannelser
En af de helt store fordele ved netbaseret undervisning er, at eleverne kan studere, når de har tid til det. Klassen er altid åben, og det passer perfekt til en times undervisning i toget, i lufthavnen eller en sen aftentime. Desuden er transport helt elimineret ved virtuel undervisning, og alt undervisningsmateriale er tilgængeligt 24 timer i døgnet.

Studerende er top motiverede til netundervisning
Det er Hans Jørgen Lorenzens erfaring, at de studerende og deres arbejdsgivere i høj grad er indstillet på denne specielle undervisningsform. Da de selv vælger denne form er motivationen for at gennemføre i top – og i mange tilfælde er netbaseret undervisning den eneste mulighed de studerende har for at tage en uddannelse og samtidig få arbejds– og familieliv til at hænge sammen.

"Denne undervisningsform danner dermed et meget vigtigt fundament for, at vi i Danmark kan blive ved med at have et vidensmæssigt forspring. Når alle kan tage en kompetence– og adgangsgivende uddannelse, når det passer dem, så er vi godt rustede til fremtidens konkurrence," sige Hans Jørgen Lorenzen. Se mere på www.netau.dk
 

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, økonomi, uddannelse, udland, teknologi, klasseværelse, kommunikation, undervisning, arbejdsgiver, studerende, motivation, sprog, undervisningsmateriale, konkurrence, Skype,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar