torsdag den 27. november 2014

Er du på vej mod dit nye job

Sådan spørger NMC–Erhverv i øjeblikket de ledige akademikere i Nordjylland. Virksomheden, der har til huse på Nordjyllands Mediecenter i Aabybro, udbyder netop nu et kursusforløb, der har fået støtte fra Mål3 midlerne i amtet. Projektet har det overordnede mål at skabe job til nogle af de mange unge akademikere, der efter deres eksamen ikke umiddelbart kan finde beskæftigelse.

NMC–Erhverv udbyder nemlig dette kursus–forløb til dem, der både ønsker at få et fast job – og vil være med til at præge udviklingen. Det handler om, at deltagerne kan blive en positiv katalysator for en mere effektiv anvendelse af IT på deres kommende arbejdsplads.
–Viden er den største kapital, vi har i her i landet. Derfor er opsamling af information og videndeling derfor af største betydning for virksomheders succes, forklarer direktør Aksel C. Nielsen.
–Både private og offentlige virksomheder efterspørger i stigende grad medarbejdere med kompetencer inden for disse felter.

Deltagerne, der i forvejen har taget en længerevarende uddannelse, kan i projektet kombinere deres faglige kompetencer med ny viden om de muligheder, som informationsteknologien byder på inden for områderne e–læring, videndeling og det, der med et fint ord kaldes Human Ressource Management.
Uddannelsesforløbet kombinerer teorien og praktikken. Derudover vil projektet arbejde målrettet på at styrke deltagernes individuelle jobsøgning og karriereplanlægning.

–Der vil i fremtiden være et stigende behov for medarbejdere, der arbejder med personaleudvikling,
Samtidig er der allerede brug for dem, som kan kombinere og bruge informationsteknologier som væsentlige arbejdsredskaber. Det er ikke nok at optimere produktionsapparatet og investere i nye maskiner,bygninger og teknik, siger Aksel C. Nielsen.
–Og det vil være medarbejdere på alle niveauer, som kommer til at udgøre de vigtigste faktorer for en øget effektivitet og forbedret konkurrenceevne.

Med EU–midlerne fra Mål 3 puljen er det gratis for de ledige at deltage i forløbet, der udover 3 måneders undervisning indebærer et 3–måneders ophold i en virksomhed, hvor deltagerne skal vise, hvad de kan og vil. Afslutningsvis er der i kurset afsat 4 uger til at sikre en effektiv jobsøgning. Under forløbet arbejder NMC–Erhverv tæt sammen med virksomheden Zonning Multimedia i Århus, der med succes har gennemført lignende kurser andre steder i landet.

Fra starten tilstræbes det, at undervisningen tager udgangspunkt i problemstillinger fra de virksomheder, som senere kan blive deltagernes praktiksteder. Erfaringer fra tidligere kurser viser, at det er med til at sikre en væsentligt øget effekt i forhold til de mulige fremtidige ansættelser de pågældende steder.

Kursets hovedmålgruppe er de højtuddannede i Nordjyllands Amt med under ét års ledighed. Andre kan også komme i betragtning, hvis nogle bestemte betingelser kan opfyldes. Der etableres to hold i år 2004 hver med 12 pladser. Det første starter allerede 1. marts, så interesserede bør hurtigst muligt søge en af de ledige pladser. Det kan blandt andet ske via internet–adressen: http://www.human–e–learning.dk
 

Læs mere her

tags: direktør, internet, Århus, uddannelse, EU, Nordjylland, virksomhed, teknologi, Management, kursusforløb, undervisning, ansættelse, beskæftigelse, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar