tirsdag den 4. november 2014

Probana størst inden for efteruddannelser online

E learning via internettet giver en unik læringsplatform for professionelle erhvervsfolk, der til daglig har travlt og ikke har mulighed for at rive hele dage eller uger ud til efteruddannelse. Og kombinationen med kursusdage, der understøttes af undervisning via e learning, har med kort varsel samlet hele eliten af ledere og personaleansvarlige fra både den private og offentlige sektor, dels pga. det stærkt stigende behov for ny viden , og dels fordi der på uddannelserne er frihed til lære og blive inspireret, når og hvor det passer ind i kalenderen.

Ud fra den betragtning, at et dages eller tre dages kurser ikke nytter, hvis man for alvor skal tillære sig og forstå nye metoder og faglige discipliner inden for ledelse, psykologi og kommunikation, har virksomheden Aktiv Kurser / Probana for alvor sat effektiv e learning på dagsordenen i det nye år.

I år regner man ned, at der deltager mere end 4000 ledere og personaleansvarlige fra landets største private og offentlige virksomheder, herunder Novo Nordisk, Nordea, staten og kommunerne, på virksomhedens attraktiv palette af e learning uddannelser. Aktiv Kurser har valgt at kombinere e læring med kursusdage. Underviserne, der fortrinsvis kommer fra de længerevarende videregående uddannelser og landets største virksomheder, går til værks ud fra mottoet: "Lær selv det basale via Aktiv Kursers online uddannelsesplatforme på internettet, så vi sammen kan gå i dybden omkring det vigtigste på kursusdagene og forelæsningerne". Og der er bred enighed om, at dette er vejen frem.

Hvor mange gange har man ikke selv oplevet kursusdage, hvor der vedvarende er blevet stillet irrelevante spørgsmål fra deltagere, der ikke har forstået emnet eller ikke har været på samme niveau, som de øvrige deltagere

Hos Aktiv Kurser har deltagerne på forhånd mulighed for at sætte sig ind i den grundlæggende læring inden for det givende læringsområde. På denne måde sikres deltagerne det optimale udbytte af undervisningen på kursusdagene, der typisk gennemføres med fire ugers intervaller henover et tre måneders forløb.

"Ny viden og læring skal have lov at forplante sig. Det kræver ofte fordybelse, inden man kan forstå og bearbejde konkrete problemstillinger inden for et avanceret ledelsesområde eller inden for konkrete faglige discipliner. Dette gælder for ledere og medarbejdere på alle niveauer. Og præcis dette er kilden til vores succes i dag": Siger direktør Peter Joensen fra Aktiv Kurser. "I 90erne oplevede vi, at der var brug for korte kurser med den dertilhørende overfladiske inspiration og netvorking, men især i disse år oplever vi at alle, uanset placering i virksomhederne, ønsker fordybelse og forståelse. Man ønsker værktøjer, der kan benyttes i kontrollerede processer i organisationerne, og dette kræver at man sætter sig godt ind i de forskellige læringsområder."

Aktiv Kurser benytter de længerevarende videregående uddannelser som inspirationskilde.

"Man må ikke betvivle universiteternes og Handelshøjskolernes traditionelle tilgang til de videntunge områder. Man kan sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor de ikke er kommet længere mht. efteruddannelser af professionelle erhvervsfolk, og også deres lidt støvede holdning til de nye læringsmuligheder via e learning, men den grundlæggende, stærke viden og behandling af læringsområder inden for psykologien og ledelse skal fortsat hentes her. Vores e læringsplatforme er i den grad af inspireret af undervisningen på de videregående uddannelser, og det er også i dette spændingsfelt vi ser fremtiden inden for e learning": Siger Peter Joensen, direktør i Aktiv Kurser / Probana.

Aktiv Kurser er i dag landets førende leverandør af blended learning (e læring + kursusdage) for ledere og personaleansvarlige. Sidste år registrerede virksomheden mere end 3000 deltagere på virksomhednes åbne forelæsninger på Radisson SAS i København, og virksomheden bliver mødt med både ros og komplimenter både blandt kunder og kolleger.

"Korte kursusforløb nytter ikke, hvis man vil lære og forstå faglige discipliner inden for ledelse, psykologi og HRM. Undersøgelser viser at halvdelen af det indlærte, som kursister modtager på et dagskursus, glemmes efter 20 minutter og efter tre dage er mere end 75 % glemt.": Siger direktør Peter Joensen, Aktiv Kurser / Probana. "Vi måler hver måned indlæringsresultaterne for kursisterne på vores elæringsplatforme, og tilbagemeldingerne viser, at e læring kombineret med den rette pædagogik og funktionalitet skaber enestående resultater på alle niveauer, således huskes generelt mere end 60 % efter et normalt dagskursus kombineret med e læring, og via elæringens repetitionsmuligheder er endnu bedre indlæringsresultater mulig. Aktiv Kursers undersøgelser viser også, at når man kender sine kompetencer forud for læring bliver indlæringstiden væsentligt kortere." Sidstnævnte har været målbart, idet Aktiv Kurser i mere end 8 år har bedt deres kursister udfylde komptenceprofiler før de starter på et kursus eller en uddannelse.

Som leder og personaleansvarlig bombarderes man dagligt med mange forskelligartede informationer om og krav til, hvordan en moderne leder ideelt set skal være. Men én ting er der enighed om: Lederrollen og de betingelser, ledere og personaleansvarlige skal fungere under, har forandret sig meget i løbet af de sidste år. Vi lever i dag i et samfund, hvis strukturer og handlemåder konstant forandrer sig. Udviklingen påvirker i høj grad også arbejdsmarkedet og dets aktører, og gør det nødvendigt at udvikle kompetencer så som fleksibilitet og omstillingsparathed både hos virksomhederne generelt, hos lederne og hos medarbejderne, som i kraft af deres generelt høje kvalifikationer har flere forventninger til deres leder end tidligere. Den moderne leder står derfor både i det private og offentlige over for store og anderledes udfordringer end for blot få år siden.

Med udgangspunkt i de krav og betingelser, der stilles til moderne ledere, er det nødvendigt, at danske virksomheder giver deres ansatte mulighed for at udvikle sig. En udvikling, der er nødvendig for, at også virksomhederne kan forny sig og dermed forblive konkurrencedygtige. For at denne udvikling imidlertid bliver virkelighed, må danske ledere og andre personaleansvarlige følge med de strømninger, der præger det danske arbejdsmarked. En måde at gøre det på er ved at videreudvikle deres ledelsesmæssige kompetencer, så de svarer til de krav, der stilles til den moderne leder.

Aktiv Kurser / Probanas uddannelser fokuserer bla. på den nyeste viden og inspiration fra cand.merc.studierne, MBA og fra Universitetet, men på samtlige uddannelser har man indhentet best practice værktøjer og metoder direkte fra landets største virksomheder. Informationer, der stilles gratis tilrådighed for deltagerne, og som giver både deltagerne og deltagernes virksomheder en bred vifte af nye, effektive ledelsesmetoder og værktøjer at gå i gang med at bruge.
 

Læs mere her

tags: København, direktør, internet, uddannelse, Nordea, SAS, virksomhed, Novo Nordisk, fleksibilitet, efteruddannelse, Probana, psykologi, kommunikation, organisation, kursusforløb, undervisning, arbejdsmarked, videregående uddannelse, offentlige sektor, konkurrence, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar