lørdag den 8. november 2014

Forskning i det moderne arbejdsliv får talentpris

Nykredits Fond har uddelt Talentprisen til adjunkt og ph.d. Susanne Ekman ved Institut for Organisation for hendes arbejde med at tage temperaturen på det moderne arbejdsliv blandt vidensarbejdere. Relationen mellem ledere og medarbejdere i videnstunge virksomheder og alle de spændinger, der følger med. Sådan kan adjunkt og ph.d. ved Institut for Organisation, Susanne Ekmans, forskningområde beskrives med få ord.

Hun modtager i dag Nykredit Fonds Talentpris og 100.000 kroner for sin forskning. Prisen gives til en yngre, lovende forsker inden for områderne HR eller CSR. Hun modtager prisen for "vedholdende at sætte fokus på det moderne grænseløse arbejdsliv med tiltrængt fornyelse – både i Danmark og internationalt".

- Det betyder meget for mig, at det er erhvervslivet, der giver mig prisen. Jeg har i al min tid som forsker været optaget af at skabe dialog med praksis. Så prisen føles både som en anerkendelse af, at det arbejde er relevant, og et springbræt til yderligere dialog fremover, siger Susanne Ekman.

Intuitiv forsker

Hendes forskning i organisering og ledelse af vidensarbejdere har ifølge Nykredits Fond i mange år rejst debat i virksomheder, organisationer og offentlige medier om de forhold, der skaber udfordringer for både vidensmedarbejderen selv og de ledere, der forsøger at styre, motivere og rumme vidensmedarbejdere. Det emnevalg er kommet helt naturligt for Susanne Ekman.

- Jeg er nok en ret intuitiv forsker, og jeg har i mange år haft en intuition om, at der hober sig en masse intensitet op i vores samfund på det her område. Både store forhåbninger og fantasier, men også meget store problemer i form af sammenbrud, stress og kriser. Så arbejdspladsen er et mikrokosmos af nogle af de overordnede samfundsmæssige udfordringer, vi står med, siger Susanne Ekman.

Derfor interesserer hun sig blandt andet for, hvad den toneangivende filosofi i samfundet om vækst gør ved medarbejdere. Hun er optaget af at undersøge, hvad forestillingen om grænseløse resurser, betyder for vores evne til at forholde os til hinanden og opstille fælles mål.

Susanne Ekman er antropolog og blev i 2010 ph.d. i ledelse ved CBS, og har siden 2011 været ansat ved Institut for Organisation.

De seneste fem år har tre forskere fra CBS modtaget Forskningsprisen, mens fire nu har modtaget Talentprisen. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen overrækker priserne hos Nykredit 6. november.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, 2011, Nykredit, virksomhed, erhvervslivet, arbejdsliv, stress, organisation, Forskning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar