søndag den 1. marts 2015

Stresshåndtering reducerer sygefravær

Stress er vores tids største arbejdsmiljøproblem. Flere og flere bliver syge af det høje tempo på arbejdsmarkedet. Strukturændringer, fusioner, øget krav om indtjening og øget konkurrence, får denne sommer mange medarbejdere til at udvise typiske stresssymptomer som hovedpine, søvnløshed og angst. Mange virksomheder og kommuner kan tydeligt mærke konsekvensen "Udgiften til sygedagpenge stiger!"

Aktiv Kurser / Probana, som står bag Stress Management Konsulent–uddannelsen (SMK), har netop offentliggjort en research–undersøgelse, som bekræfter, at mere end hver fjerde lønmodtager har så mange psykiske problemer, at det kan aflæses direkte på sygefraværet. Og det smitter direkte af på bundlinien i virksomhederne.

"Grænserne mellem arbejde og privatliv nedbrydes i stadig større udstrækning. Stabilitet, struktur og forudsigelighed er blevet afløst af krav om omstillingsparathed, fleksibilitet og dynamik. Samtidig er stress blevet en af de væsentligste årsager til sygefravær og konflikter på arbejdspladserne både i den private og den offentlige sektor.": Siger Peter Joensen, direktør i Aktiv Kurser. "SMK–uddannelsen, som i dag er en tre–måneders diplomuddannelse, er på bare et år blevet et tilløbsstykke for ledere og personaleansvarlige i både private og offentlige sektor, dels fordi det er meget oppe i tiden at være opmærksom på stress, udbrændthed og det, der kan følge heraf, som eksempelvis depression. Og dels, fordi flere og flere virksomheder er opmærksomme på, at det er en kostbar viden for virksomheden, selv at ligge inde med. Mange har oplevet, at det at hyre eksterne konsulenter, til at håndtere stressramte medarbejdere eller afdelinger, kan have katastrofale følger. Viden omkring stresshåndtering bør altså ligge i selve virksomheden.Vi ser reklamer med fokus på betydningen af sygefravær, og som både indeholder det økonomiske perspektiv og de medmenneskelige faktorer. Rigtig mange virksomheder tager nu deres forholdsregler i forhold til det, man næsten kunne kalde den nye folkesygdom – stress."

I Aktiv Kurser / Probana har man valgt at tage fat i virksomhedernes tab og ressourcefordeling, og på SMK uddannelsen gennemgår deltagerne alle de væsentlige stressfaktorer på arbejdspladserne fra et biologisk og fysiologisk perspektiv, bla. for at give deltageren en bred forståelse for, hvordan kroppen reagerer i forhold til stress.

Uddannelsen giver deltagerne et unikt overblik over de traditionelle, grundlæggende stressteorier, både på det biologiske, psykologiske og sociologiske plan. Endvidere får deltageren præsenteret en kritisk tilgang til stressopfattelserne, hvilket gør deltageren i stand til at navigere i den svært overskuelige og ofte modsætningsfyldte litteratur på området. Denne teoretiske forståelse danner grundlaget for at deltageren kan udpege problemstillinger, forhold og processer, hvor der med fordel kan stilles skarpt på stresshåndtering og forbedringer i arbejdsøjemed.

 

Læs mere her

tags: direktør, økonomi, uddannelse, virksomhed, sygedagpenge, psykiske problemer, penge, fleksibilitet, stress, arbejdsmiljø, Probana, Management, psykologi, arbejdsmarked, offentlige sektor, konkurrence, miljø, miljøproblem, hovedpine, sygdom, depression,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar