tirsdag den 10. august 2010

Et halvt år med mange flere nye uddannelsesaftaler

I de første seks måneder af 2010 er der indgået 19 procent flere uddannelsesaftaler i forhold til samme periode sidste år. Det viser den seneste praktikpladsstatistik.

16.014. Så mange har sat deres underskrift på en uddannelsesaftale i årets første seks måneder. Det er en stigning på 19 procent i forhold til samme periode sidste år.

Undervisningsminister Tina Nedergaard er glad for de seneste tal.

Jeg er meget tilfreds med, at den positive udvikling ser ud til at have bidt sig fast. Det viser, at de initiativer, vi har taget, virker. Men der er stadig unge, som mangler en praktikplads, og derfor er det vigtigt, at skoler, faglige udvalg, arbejdsmarkedets parter og brancheorganisationer fortsætter det gode arbejde for at skaffe flere praktikpladser, siger ministeren.

En nærmere gennemgang af tallene viser, at der er fremgang for alle typer aftaler sammenlignet med samme periode sidste år. Antallet af nyindgåede ordinære aftaler er steget med 15 procent, ny mesterlære-aftalerne med 18 procent og de korte uddannelsesaftaler med 97 procent.

Statistikken viser desuden, at flere er i skolepraktik. Ved udgangen af juni var 4.262 elever i skolepraktik, hvilket er en stigning på 1.887 elever eller 79 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar