søndag den 15. august 2010

Tine vil tæmme tsunamier

Nu begynder den første årgang på den nye uddannelse til Katastrofe- og Risikomanager.

29-årige Tine Antonisen drømmer om at arbejde med beredskab. Hun vil hjælpe andre i ofte livsvigtige situationer og sørge for, at de får den hjælp, de behøver. Alt det kan hun lære på den nye katastrofe- og risikomanageruddannelse.

Studiestart
30. august 2010 påbegynder Tine Antonisen og hendes 44 nye studiekammerater deres uddannelsesforløb på Professionshøjskolen Metropol, hvor undervisningen i katastrofe- og risikomanagement finder sted. Med eksamensbeviset følger også titlen som professionsbachelor i Katastrofe- og Risikomanagement. Det er noget, der tiltaler Tine Antonisen.

"Uddannelsen er relevant, og den lyder rigtig spændende. Jeg vil gerne ud i situationen og gøre en forskel. For eksempel med tsunamier eller i kriseområder, hvor jeg kan organisere forholdene, så de bliver bedre," fortæller hun.

Beredskab i bagagen
Tine Antonisen har arbejdet frivilligt i lokalberedskabet i Vordingborg, siden hun var 16 år. Hun træner redningshunde og har de sidste to år også undervist i førstehjælp.

Det er dog ikke nødvendigt at have en baggrund som Tine Antonisens for at komme ind på studiet. Uddannelsen er åben for alle, også selvom man ikke har arbejdet med beredskab før. Det faglige krav er en gymnasiel uddannelse.

Stor glæde og høje forventninger
Uddannelsesleder Lars Zwisler glæder sig til at præsentere den nye uddannelse for de studerende.

"Min forventning er, at uddannelsen bliver en succes. Den er spændende og relevant. Vi har sat overliggeren højt, så de studerende får en god faglig uddannelse," fortæller han.

Uddannelsen giver de studerende mulighed for at arbejde inden for et bredt område af beredskab, krisestyring og forebyggende arbejde i både Danmark og udlandet.

Tine Antonisen vil i fremtiden gerne arbejde i en NGO og dermed komme ud i verden. Ellers håber hun på at få et job i et kommunalt beredskab i Danmark. Første skoledag skal dog overstås først. Selvom uddannelsen er helt ny, skræmmer det ikke den kommende studerende.

"Næh, tingene kommer, som de kommer. Nu kører vi bare på," siger Tine Antonisen.

Katastrofe- og Risikomanager
- Uddannelsen tager tre og et halvt år inklusiv to praktikperioder
- Der optages 45 elever i henholdsvis august og februar måned hvert år
- Professionshøjskolen Metropol ligger i København N
- Uddannelsen giver adgang til job hos Falck, humanitære organisationer, NGO er og beredskabscentre.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar