søndag den 1. august 2010

Optag på videregående uddannelser sætter rekord

Flere vil være finansøkonom, diplomingeniør, lærer eller sygeplejerske. Rekordmange er blevet optaget på en uddannelse på Undervisningsministeriets område.

Fredag den 30. juli 2010 modtager 28.283 personer et brev med beskeden om, at de er optaget på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse. Det er et rekordhøjt antal og en stigning på 11 procent i forhold til 2009. Både erhvervsakademier og professionshøjskoler har i år optaget flere end nogensinde før til deres uddannelser, som blandt andet tæller uddannelserne til finansøkonom, diplomingeniør, lærer og sygeplejerske.

Hurtigere i gang med uddannelse
Mange under 21 år er blevet optaget på en videregående uddannelse. I år er 23,9 procent af de optagne under 21 år, hvilket er langt højere end i 2004, hvor aldersgruppen tegnede sig for 13 procent af de optagne.

Undervisningsminister Tina Nedergaard glæder sig over tallene.

"Regeringen har sat et ambitiøst mål om, at 50 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en videregående uddannelse i 2015. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at der i år er rekordmange, som er blevet optaget på en videregående uddannelse. Især hæfter jeg mig ved, at én ud af fire af de optagne er under 21 år. I 2004 var det kun én ud af otte. Uddannelse er fundamentet for vores samfund, og det er vigtigt, at de unge så tidligt som muligt går i gang med at uddanne sig," siger ministeren.

Flere mænd på traditionelle kvindestudier
I 2010 er flere mænd blevet optaget på uddannelser, hvor der traditionelt har været en overvægt af kvinder. I 2010 er 39,8 procent mænd blevet optaget på læreruddannelsen mod 35,5 procent i 2008. På pædagoguddannelsen er tallet steget fra 18,7 procent (2008) til 25,2 procent, mens 36,4 procent mænd er optaget på uddannelsen til fysioterapeut, hvor det i 2008 var 31,4 procent.

Stigningen i andelen af mænd er generel, og tendensen ses på optaget til både korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

"Markant flere mænd er i år blevet optaget på uddannelser, hvor der traditionelt er mange kvinder. Det er meget positivt, fordi det kan være med til at give en god balance i studiemiljøet og på arbejdspladserne," siger undervisningsminister Tina Nedergaard.

Stadig muligheder
For de ansøgere, som fik et afslag med posten, er der stadig mulighed for at komme i gang med et studium fra efteråret. Kot.dk bliver fra fredag den 30. juli 2010 løbende opdateret, så afviste ansøgere kan se, hvor der er ledige pladser.

Læs mere
http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Videre/PDF10/100729_optag2010.ashx">Bearbejdede optagelsestal

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar