mandag den 2. august 2010

Ingeniøruddannelsernes popularitet vokser

Der er igen i år stor interesse for ingeniørfaget blandt de unge, og DTU har for 9. år i træk øget optaget af nye ingeniørstuderende.

DTU har med studiestart den 1. september 2010 optaget 1.209 nye studerende på sine ingeniøruddannelser, og det er 5 % flere end sidste år.

Jeg glæder mig over den tendens, der så tydeligt viser, at mange unge mennesker vælger at bruge deres talent, lyst og energi på at blive ingeniør. Naturvidenskab og teknologi er forudsætningen for samfundets fortsatte udvikling, og jeg tror, at de unge har forstået, at fremtidens ingeniører skal være med til at løse de globale udfordringer om bæredygtighed, klima og energi. Det er dejligt at se, at næsten 2/3 af vore uddannelser er fyldt op. Men vi har plads til flere, hvis der er nogen, der ikke har opdaget, at ingeniøruddannelsen er spændende, udfordrende og indeholder mange muligheder, siger dekan Martin Vigild.

Som følge af den store interesse for DTU s uddannelser er der fuldt besat på 14 af de 23 uddannelser.

Men det er stadig muligt at blive optaget på en række af DTU s ingeniøruddannelser blandt andre på bacheloruddannelserne i IT og Kommunikationsteknologi , Miljøteknologi og Sundhed og Produktion og på seks af de ti diplomingeniøruddannelser. DTU gennemfører efteroptagelse til disse uddannelser indtil fredag den 3. september 2010.

Oplysninger om optagelse på DTU, ledige studiepladser og ansøgning til DTU s uddannelser kan ses på DTU s hjemmeside: http://www.dtu.dk/Uddannelse/Ansoeg/Ledige_pladser.aspx.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar