tirsdag den 22. februar 2011

Rekordstort vinteroptag på KEA - Københavns Erhvervsakademi

Flere end 800 nye studerende er optaget på KEA Københavns Erhvervsakademi ved dette vinteroptag. Det er ny rekord! Det er godt nyt for erhvervslivet, der i stor stil efterspørger dimittender med praksisorienterede kompetencer.

Det er helt overvældende! Vi havde håbet på fremgang i antallet studerende til vores uddannelser, men det her er helt fantastisk og en stor succes for KEA. Men det er altså også nogle særdeles erhvervsrettede uddannelser vi tilbyder , siger Ingo Østerskov, rektor på KEA Københavns Erhvervsakademi.

De mange nye studerende viser med al tydelighed, at der er stor interesse for de praksisrettede videregående uddannelser KEA udbyder. KEA s uddannelser er udviklet i samspil med erhvervslivet og har stor fokus på den praksisrettede læring. Der er efterfølgende gode jobmuligheder samt rige muligheder for at specialisere og videreuddanne sig yderligere.

Jeg noterer mig med stor tilfredshed, at der er en støt stigende søgning til de praksisrettede videregående uddannelser. Ikke bare på KEA, men i hele erhvervsakademisektoren. Og det er godt for det danske arbejdsmarked. Det er nemlig dokumenteret, at det danske erhvervsliv er ringere uddannet end i de lande, vi konkurrerer med. Det er problem for produktiviteten og værdiskabelsen for de danske virksomheder. Erhvervsakademierne er nærmest skræddersyet til at ændre på det forhold. Og selv Vækstforum peger på, at al arbejdskraft hverken kan eller skal have en kandidatuddannelse fra universitetet. Tværtimod! , siger Ingo Østerskov, rektor på KEA Københavns Erhvervsakademi.

Erhvervsakademierne er en ny uddannelseskonstruktion, der etableredes den 1. januar 2009 bl.a. med det formål at forbedre regeringens uddannelsesmål om, at 50 % af en ungdomsårgang skal tage en videregående uddannelse. Erhvervsakademierne udbyder primært erhvervsakademiuddannelser (tekniske og merkantile korte videregående uddannelser), og akademierne uddanner overvejende til det private arbejdsmarked. Flere akademier udbyder også erhvervsrettede uddannelser på bachelorniveau. Der findes ni erhvervsakademier i Danmark.

Læs mere her

tags: København, Danmark, 2009, uddannelse, regeringen, virksomhed, regering, erhvervslivet, produktivitet, Københavns Erhvervsakademi, studerende, videregående uddannelse, rektor, arbejdskraft, jobmuligheder, arbejdsmarked, kandidatuddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar