torsdag den 3. februar 2011

Stigende sommer-interesse for naturvidenskab

Med opbakning fra videnskabsministeren slår Ungdommens Naturvidenskabelige Forening i år rekord i antallet af ScienceCamps til den danske ungdom - i alt 8 camps, der dækker over en lang række grundlæggende naturvidenskabelige emner; lige fra datalogi til kriminalteknik.

Nu er der åbnet op for tilmeldingen til Ungdommens Naturvidenskabelige Forenings (UNF) mange spændende ScienceCamps - og i år er udvalget større end nogensinde. Interessen er steget hvert år siden den første ScienceCamp i 2002, og i år åbnes der derfor hele 8 forskellige ScienceCamps.

Uanset om man har lyst til at opklare kriminalgåder, undersøge matematikkens store mysterier, opfinde rumelevatorer, finde fremtidens energikilder, gensplejse bakterier, lave spil eller software, så kan man finde den perfekte camp til hver enkelt.

Det er ikke et tilfælde at ScienceCamp-konceptet har vokseværk. Siden 2006 er antallet af medlemmer i foreningen steget fra 3600 til 5600.
- Vi har set at der er en stigende efterspørgsel blandt de unge for at lære om naturvidenskab på en alternativ måde de tidligere år. Derfor er det naturligt for os at udvide med flere ScienceCamps. Vi håber at styrke interessen for naturvidenskab hos de unge, og at vi med det brede udvalg kan give endnu flere muligheden for at finde noget som passer lige til deres interesser, udtaler formanden for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Line Guldbrand

Vigtigt for fremtiden
- UNF s arbejde gør en forskel. I fremtiden kommer vi i stigende grad til at konkurrere på viden, hvis vi skal bevare gode og vellønnede job i Danmark. I det lys er det helt afgørende, at vi fremmer de naturvidenskabelige og tekniske evner i ungdommen, udtaler videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

De fleste unge er fra skolens undervisning vant til en meget teoretisk tilgang til naturvidenskab, som ofte kan være ret svær at omsætte til praksis, men på de årlige ScienceCamps forsøger arrangørerne fra UNF via eksperimentelle øvelser at gøre undervisningen mere håndgribelig og dermed mere interessant for de unge, samtidig med at de får viden ind på et lidt højere niveau, end de har prøvet før. Desuden er arrangørerne selv universitets- og gymnasieelever, som alle har en frisk tilgang til hvordan naturvidenskab kan formidles.

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening er en forening af frivillige, der gennem alsidig og vedkommende formidling af naturvidenskab, teknologi og medicin hvert år bidrager til tusindvis af unges naturvidenskabelige dannelse.

Se også vedhæftede PDF

Læs mere her

tags: 2002, Danmark, medicin, 2006, teknologi, bakterie, energi, PDF, naturvidenskab, videnskab, undervisning, energikilde, videnskabsminister,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar