lørdag den 7. januar 2012

Hørby Ungdomsskole præger udviklingen.

Hørby Ungdomsskole har som den eneste efterskole i landet det sidste år været en del af udviklingsarbejde under Ministeriet for Børn og Undervisning omkring implementeringen af nye tidssvarende mundtlige naturfagsprøver. I alt 12 skoler deltager på landsplan hvoraf Hørby Ungdomsskole var en af dem.

Udviklingsarbejdet dækker fagene Biologi, Geografi og Fysik/Kemi. Inden prøven får eleverne 24 timer til at fordybe sig i opgaven og lave en disposition for prøven.

Prøveformen blev på et møde kort før jul for de 12 deltagende skoler evalueret, og de lærere, som rundt i landet har været med i udviklingsarbejdet, skulle herefter blive enige om et par modeller der kunne indstilles til ministeren som forslag til en fremtidig mundtlig prøve gældende for hele skoleområdet

Allerede nu er planlægningen af dette skoleårs prøver i gang, og på Hørby Ungdomsskole vælger naturfagslærerne Morten Hedegaard Kristensen og Jesper Ejnar Jensen og i indeværende skoleår at sende eleverne til prøve efter den nyudviklede model, fordi her er tale om en prøveform, der i langt højere grad afspejler den daglige undervisning, end tilfældet er med de traditionelle prøveformer.

- Vi kan ikke få armene ned og eleverne viste stort engagement og fik fine resultater ved denne prøveform der er en tendens ikke kun på Hørby Ungdomsskole der viser at mellem karaktererne stiger området fra 4-7 løftes - i store træk - til 7-10 ved denne prøveform, fortæller Morten Hedegaard Kristensen, og tilføjer, at eleverne her har kunnet bruge fagene i meningsfulde helheder, der lægger op til relevant stillingtagen til omverdenens komplekse virkelighed.

Hørby Ungdomsskole holder åbent hus onsdag den 11. januar kl. 1730 2130, hvor besøgende kan få et indblik i undervisning og efterskoleliv på Hørby Ungdomsskole.

Læs mere her

tags: undervisning, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar