fredag den 27. januar 2012

Sønderborg Kommune i top med praktikpladser

I 2011 har Sønderborg Kommune oprettet 41 flere praktikpladser end aftalt med regeringen. Hermed er Sønderborg Kommune helt i top blandt de kommuner, der opretter flest praktikpladser.

Der er et stort behov for at unge mennesker får en uddannelse. Det er det allerbedste grundlag for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er regeringens mål, at 95 procent af en ungdomsårgang i 2015 gennemfører en ungdomsuddannelse. I 2009 fik 83,8 procent en ungdomsuddannelse, så der er et pænt stykke vej endnu, og den økonomiske krise har ikke gjort det lettere at nå målet.

Kommunerne har et medansvar for at der er tilstrækkeligt med praktikpladser til de uddannelsessøgende. Derfor aftalte regeringen og Kommunernes Landsforening i april 2011, at kommunerne i 2011 opretter mindst 1.560 ekstra praktikpladser. Sønderborg Kommunes andel heraf er 22 ekstra praktikpladser og samlet skal kommunen oprette 194 praktikpladser i 2011.

Kommunernes Landsforening har netop udsendt en opgørelse, der viser, at Sønderborg Kommune i 2011 samlet har oprettet 235 praktikpladser. Det er 41 flere end det aftalte, og det er borgmester Aase Nyegaard stolt af.

- Det er utrolig vigtigt, at vi giver de unge rigtig gode muligheder for at få en uddannelse. Opgørelsen fra Kommunernes Landsforening viser, at Sønderborg Kommune ligger som nr. 3 blandt de kommuner, der har oprettet flere praktikpladser end aftalt med regeringen. Det kan vi godt være stolte af, siger borgmester Aase Nyegaard.

Det er desværre ikke alle kommuner, der lever op til aftalen, og det gør, at der på landsplan mangler 1.027 praktikpladser af de 1.560 pladser, der var aftalt mellem KL og regeringen.

Yderligere oplysninger hos direktør Jørgen Eriksen på tlf. 2790 5004.

Læs mere her

tags: direktør, 2009, 2011, økonomi, borgmester, uddannelse, regeringen, Sønderborg, regering, Kommunernes Landsforening, praktikplads, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar