søndag den 22. januar 2012

What you are looking for, at, or to? - bab.la lancerer ny fraseologisk ordbog

Er du nogensinde gået i stå i din søgen efter det rigtige udtryk? Sprogportalen bab.la lancerer en ny fraseologisk ordbog, der hjælper dig med at vælge det rigtige ord i den rigtige sammenhæng!

bab.la har opbygget en database med flere milliarder fraser, som hjælper brugeren med at finde den helt rigtige formulering. For eksempel, hvis en bruger er usikker på den rigtige præposition i forbindelse med frasen ?what you are looking?, ser søgeresultatet sådan ud:
98 % ?what you are looking for?
2 % ?what you are looking at?
<1 % ?what you are looking to?

Procenterne repræsenterer hvor hyppigt frasen er blevet brugt, hvorefter brugeren kan vælge hvilket ord der passer bedst.

Men er den rigtige præposition ?for?, ?at? eller ?to?? Vi ved nu, at alle tre muligheder er rigtige, alt afhængig af sammenhængen: ?What you are looking for? er en vejviser når du skal fylde de tomme huller i en sætning ud, eller er usikker på, hvordan du bedst kan formulere dig. ?What you are looking at? er et værktøj til at kontrollere og udforske forskellige udtryk, ord og sætningskonstruktioner. ?What you are looking to do? er at forbedre din grammatiske forståelse.

Den fraseologiske ordbog er tilgængelig for engelsk og er gratis at bruge. Du finder den her:
http://da.bab.la/formulering/

Om bab.la:
bab.la (http://bab.la/) er en interaktiv sprogportal, som tilbyder tosprogede ordbøger, grammatiske øvelser, samt quizzer og spil om sprog alt sammen gratis. I øjeblikket er bab.la tilgængelig på 20 forskellige sprog (dansk, arabisk, engelsk, esperanto, fransk, hindi, italiensk, japansk, kinesisk, koreansk, nederlandsk, polsk, portugisisk, rumænsk, russisk, spansk, svensk, swahili, tyrkisk, og tysk) og siden er opbygget på en wiki-style platform som giver brugerne mulighed for at bidrage med indhold og feedback. bab.la blev grundlagt i 2007 af dr. Andreas Schroeter, dr. Thomas Schroeter og Patrick Uecker.

Læs mere her

tags: portal, 2007, database, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar