torsdag den 19. januar 2012

Studerende: Skattereformen er kortsigtet

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har i dag præsenteret sit udspil til en skattereform. Reformen vil give skattelettelser til de arbejdende danskere, men studerende og folk på overførselsindkomst får ingen lettelser.

De studerende modtager forslaget med bekymring: "Vi studerende vil gerne blive dygtige og bidrage til samfundet når vi færdige med studierne. Det kræver, at vi har en nogenlunde økonomi, så vi ikke skal arbejde for meget ved siden af studierne. I dag har vi en presset økonomi, som betyder at mange falder fra eller ikke kan koncentrere sig nok om studierne.? siger formand for Danske Studerendes Fællesråd, Magnus Pedersen.

"Ministeren bør kraftigt genoverveje sine ideer til skattereformen. Vi er enige med regeringen i at uddannelse er vejen frem. Derfor er en investering i vores økonomi også en investering for hele samfundet."

Magnus Pedersen mener, at de studerende er rigeligt hårdt spændt for og at skattereformen skal være med til at forbedre studerendes økonomi. "Man bør ændre medielicensen og gøre den skattefinansieret. Licensen æder omkring fire procent af den SU, vi får udbetalt. Det er ca. 200 kroner om måneden. Det lyder af lidt, men det er mange penge for os studerende," siger Magnus Pedersen.




tags: SF, økonomi, uddannelse, skatter, regeringen, regering, penge, studerende,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar