søndag den 16. september 2012

Tid for Efterskolernes Dag på Hørby Efterskole.

Efterår, efterskole og Efterskolerens Dag hænger sammen, så det efterhånden gennem mange har været en fast tradition på landets efterskoler, at mand en sidste søndag i september åbner dørene for interesserede unge og deres forældre.

Et meget vigtigt budskab dette er at fortælle ikke mindst de unges forældre, at det trods meget snak om økonomi ikke er blevet dyrere at gå på efterskole. Tværtimod har regeringen fra 2012 forhøjet i forhold til tidligere for at gøre det økonomisk overkommeligt for alle familier at sende et barn på efterskole.

I år afholdes Efterskolerens Dag søndag den 30. marts fra kl. 13-17, og på Hørby Efterskole bruges dagen til at fortælle gæster om, hvad er efterskoleophold i Hørby kan byde på. Der vil således rundt i klasserne være eksempler på, hvordan undervisningen er skruet sammen med udgangspunkt i tankerne om læringsstile og mange intelligenser, ligesom der i skolens musiklokale, på scenen og i hallen er aktiviteter, som præsenterer skolens to store valgfagslinier idræt samt musik&drama.

- På Hørby Efterskole siger vi Lær som du er , fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen og understreger, at en af skolens kæpheste er, at eleverne bliver set, som dem de er, men også skubbet ud i en udvikling både når det handler om at lære nye ting og blive klogere på sig selv, men i lige så høj grad om at blive afklaret med, hvordan man lærer, altså hvilke strategier man skal stille op med for at det nye bliver kendt.

Allerede inden dørene åbnes søndag den 30. september, bliver der travlhed på efterskolen, der fredag den 28. september er vært for det nordjyske fodboldstævne for efterskolehold, og således befolkes Hørby den dag af ikke mindre end 30 hold fra de omkringliggende efterskoler.

Læs mere her

tags: økonomi, fodbold, regeringen, 2012, regering, strategi, undervisning, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar