onsdag den 13. februar 2013

50 års jubilæum

Trafikinspektør og beredskabsansvarlig i Banedanmark, Allan Rasmussen, kan den 16. august fejre sit 50-års jubilæum ved banerne.

Allan Rasmussen er født og opvokset i Avnslev på Fyn og blev i 1960 ansat som trafikelev ved DSB. Under sin uddannelse arbejdede han på stationerne i henholdsvis Holme-Olstrup og Hillerød. Efter endt militærtjeneste ved telegraftropperne kom han til Glostrup, hvor han arbejdede som trafikassistent i godsekspeditionen indtil 1969.

Her blev han ansat i Trafikkontoret, hvor han i en årrække arbejdede med anlægsplanlægning på både stationer og havneanlæg. Desuden underviste han i en 10-årig periode DSB s forskellige medarbejdere i sikkerhed.

Da først Storebæltsbroen og siden Øresundsbroen skulle bygges, deltog Allan Rasmussen i arbejdet med sikkerheden i såvel tunnelerne som på broerne. De to store anlægsarbejder var på mange områder banebrydende i Danmark, således også på sikkerhedsområdet, hvor Allan Rasmussen var med til at implementere de mange nye sikkerhedsforanstaltninger og sikre, at medarbejderne har de nødvendige forudsætninger for at håndtere krisesituationer.

Da DSB blev delt i 1997 fortsatte Allan Rasmussen i Banestyrelsen, det senere Banedanmark. I de seneste 10 år har han arbejdet som trafikinspektør og beredskabsansvarlig med særligt fokus på sikkerheds- og beredskabsarbejdet. Ud over at arbejde med sikkerheden på banen og i jernbanetunneler har Allan Rasmussen også deltaget i arbejdet med beredskabsplanlægning både herhjemme, i udlandet og eksempelvis ved større begivenheder som klimatopmødet i København.

Når ikke han er i banens tjeneste spiller Allan Rasmussen violin; en interesse, der strækker sig endnu længere tilbage end hans engagement hos DSB hos Banedanmark. Allan Rasmussen har spillet, siden han var syv år, spiller stadig i flere forskellige ensembler og er en flittig gæst til klassiske koncerter.

Læs mere her

tags: Danmark, København, klimatopmøde, uddannelse, topmødet, Øresund, DSB, Glostrup, Øresundsbroen, udland, Storebælt, koncert, Hillerød, Banedanmark,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar