onsdag den 27. februar 2013

Vækstplan giver flere private job

Regeringens vækstplan vil både skabe flere private job nu og på lidt længere sigt, fastslår Dansk Metal, der er tilfreds med planens elementer.

- På den korte bane skaber og fastholder regeringens plan gode, danske job, bl.a. ved at sætte gang i offentlige anlægsprojekter og og mere fart på fornyelsen af den almene boligsektor, siger Dansk Metals forbundsformand Claus Jensen og fremhæver ligeledes beslutningen om at prioritere byfornyelse og nedrivning af faldefærdige bygninger i yderområderne.

- Disse job har vi akut behov for. Vi har mange tusinde danskere, der står uden for arbejdsmarkedet, og det er især faglærte og ufaglærte, der har mistet jobbet i løbet af krisen. Det giver god mening at fastholde og skabe nye job til disse mennesker og samtidig få løst nogle af de presserende samfundsopgaver, siger Claus Jensen.

Men også på lidt længere sigt er der udsigt til flere job, især i de mange tusinde danske industrivirksomheder, som mange af Metals medlemmer arbejder i:

- Danske industrivirksomheder konkurrerer på det globale marked, og de er dygtige til det. De vinder mange ordrer, men konkurrencen er benhård. Derfor har vi brug for at få forbedret konkurrencekraften. Vi har tidligt peget på behovet for at få reduceret de meget høje energiafgifter, og derfor er jeg godt tilfreds med, at regeringen nu lægger op til at fjerne og sænke nogle af de mest hæmmende afgifter, siger Claus Jensen og fremhæver især afskaffelsen af virksomhedernes betaling af energispareafgiften på elektricitet.

Regeringen ønsker at styrke voksen- og efteruddannelsesindsatsen i tæt dialog med arbejdsmarkedets parter, og regeringen afsætter en milliard kroner til formålet. Den melding modtages med glæde hos Metal-formanden:

- Det vigtigste konkurrenceparameter for Danmark er vores viden og evner. Den tidligere regering udsultede desværre uddannelsessystemet, og derfor glæder jeg mig over, at regeringen nu lægger op til en helt anden kurs, hvor der bliver satset på mere uddannelse gennem hele livet, slutter Claus Jensen.

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, regeringen, virksomhed, regering, energi, efteruddannelse, arbejdsmarked, Dansk Metal, konkurrence, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar