mandag den 11. februar 2013

Ny diplomuddannelse for undervisere ved arbejdsmarkedsuddannelserne

Ny diplomuddannelse i erhvervspædagogik skal styrke AMU-underviseres pædagogiske kompetencer.

Til august 2010 slår Nationalt Center for Erhvervspædagogik i samarbejde med VIA University College dørene op for en helt ny diplomuddannelse i erhvervspædagogik. Den nye uddannelse skal styrke de pædagogiske kompetencer blandt undervisere ved arbejdsmarkedsuddannelserne.

Uddannelsen følger op på ændringerne af bekendtgørelsen fra januar 2010 om ændring af bekendtgørelse om fælles kompetencebeskrivelser for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse og om arbejdsmarkedsuddannelser (AMU-bekendtgørelsen).
Ifølge de nye regler skal alle nyansatte undervisere senest seks år efter ansættelsen have opnået pædagogiske kvalifikationer, der mindst svarer til niveauet i en pædagogisk diplomuddannelse.

Studerende på deltid
En diplomuddannelse er karakteriseret ved et tæt samspil mellem praksis og teori. Den pædagogiske diplomuddannelse i erhvervspædagogik vil derfor tage udgangspunkt i de udfordringer, som underviserne møder i deres daglige praksis på erhvervsskolerne.

Uddannelsen kan gennemføres som et deltidsstudium. På den måde veksler deltagerne mellem at være underviser og studerende. Med uddannelsen opnår underviserne ved arbejdsmarkedsuddannelser pædagogiske kvalifikationer på niveau med for eksempel grundskolelærerne.

Fakta
Den pædagogiske diplomuddannelse i erhvervspædagogik har et omfang på 60 ECTS-point. Det svarer til et års fuldtidsstudium.

Den pædagogiske diplomuddannelse udbydes af Nationalt Center for Erhvervspædagogik (NCE) i samarbejde med VIA University College fra august 2010.

Det nye kompetencekrav gælder for lærere, der ansættes i arbejdsmarkedsuddannelserne efter 15. januar 2010. Kompetencekravet gælder også for lærere, der ansættes i erhvervsuddannelserne.

Læs mere her

tags: 2010, uddannelse, efteruddannelse, erhvervsuddannelser, ansættelse, arbejdsmarked, studerende, skolelære, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar