søndag den 24. februar 2013

Jesper Kongstad får formandspost i Den Europæiske Patentorganisation

Den Europæiske Patentorganisations (EPO) administrationsråd har valgt Patent- og Varemærkestyrelsens direktør, Jesper Kongstad, som ny formand for administrationsrådet, der er EPO s øverste organ.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

Det er en stor og velfortjent cadeau til Danmark og til Jesper Kongstad personligt. Jesper Kongstad er dybt engageret i arbejdet med at forbedre det europæiske patentsystem, og Patent- og Varemærkestyrelsen er blandt de mest effektive patentmyndigheder i Europa. Der er i øjeblikket stort fokus på at skabe et effektivt og stærkere patentsamarbejde i Europa. Det gavner både dansk og europæisk erhvervsliv. Derfor er det vigtigt med en engageret dansker på formandsposten, hvilket helt sikkert vil være til gavn for både Danmark og Europa.

EPO er en international organisation, der blev etableret i 1977 på grundlag af den europæiske patentkonvention. Danmark tiltrådte i 1990. Organisationen består i dag af 37 medlemsstater. Hovedaktiviteten er udstedelse af europæiske patenter, der foretages af det europæiske patentkontor, som hører under EPO.

EPO s arbejde er af stor betydning for europæisk erhvervslivs muligheder for at transformere innovation til aktiver og viden til vækst. Organisationen anses for at være globalt ledende inden for patentsagsbehandling med hensyn til kvalitet og praksisudvikling, en position Jesper Kongstad skal være med til at sikre fastholdes.

EPO har ca. 6.800 ansatte, hvoraf størstedelen beskæftiger sig med patentsagsbehandling. I 2009 blev der udstedt ca. 52.000 europæiske patenter og omsat for knap 1,3 mia.

Yderligere oplysninger :
- CV
- Fakta
- Første foto
- Andet foto


Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2009, 2010, Europa, direktør, Brian Mikkelsen, 2020, 2020, organisation, innovation, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar