fredag den 8. februar 2013

Ny hjemmeside skal hjælpe nye skolelærere

Det kan være rigtig svært at starte som ny skolelærer. For nyuddannede lærere er de tre første år afgørende for, om de fortsætter som lærere. Professionshøjskolen UCC offentliggør nu en ny hjemmeside, der viser vej til, hvad kommuner og skoler kan gøre for at støtte de nye lærere.

Opgaven med at støtte nye lærere i de første år løftes i en række danske kommuner på så højt et niveau, at det skaber både national og international opmærksomhed.

Det fortæller lektor Egon Hedegaard fra UCCs Læreruddannelse Blaagaard-KDAS:

- "Derfor er det så vigtigt at sprede de gode erfaringer så meget som muligt. Hjemmesiden skal være en hjælp til nye lærere, kommuner, skoleledelser og fagforeninger, som vil videreudvikle deres støtte til nyansatte. Hjemmesiden giver tip til retningslinjer og inspiration til, hvordan startvanskelighederne kan løses", fortæller Egon Hedegaard.
Den nye hjemmeside er resultat af et større projekt med Egon Hedegaard i spidsen. "Støtte til nye lærere" indeholder blandt andet 18 eksempler på best practice i danske kommuner, skoler og organisationer og links til brug for nye lærere". Projektet er støttet af LB-Fonden.

De gode eksempler på støtte til nye lærere handler bl.a. om mentorordninger, introduktionskurser, supportprogrammer, skolernes modtagekultur, partnerskaber med professionshøjskoler og networking.

Hjemmesiden "Støtte til nye lærere" indeholder bl.a.

- Links til brug for nye lærere. Linkene kan supplere den support, en ny lærer bør få gennem egen skole og kommune.

- 18 inspirerende eksempler på best practice i danske kommuner, skoler og organisationer.

- 27 filer med over 500 siders supplerende materiale.

Yderligere oplysninger:

Egon Hedegaard , Lektor Blaagaard/KDAS og fra 10.08.2010 visiting professor på Frostburg State University, Maryland. Mail egh@ucc.dk , mobil 3026 2986. Mail til egh(AT)ucc.dk og lav aftale om Skype eller mobilsamtale.

Gitte Skov Nielsen, nyuddannet lærer, som har oplevet, hvad støtte i den første tid betyder.
Mobil 22 56 10 85

Læs mere her

tags: 2010, uddannelse, fagforening, fagforening, mentor, organisation, mentorordning, nyuddanned, skolelære, Skype,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar