lørdag den 12. oktober 2013

Efterskole i Jyderup klar til fremtiden

Flere efterskoler mærker efterhånden, hvordan konkurrencen for elevernes gunst er blevet øget. Efterskolerne konkurrerer indbyrdes, men oplever ligeledes en skærpet konkurrence fra gymnasier og folkeskoler, der ligesom efterskolerne har valgt at være mere profilorienterede. Elevernes gunst opnås derfor ikke uden kamp. Over en tredjedel af landets 263 efterskoler har ledige elevpladser. Holmstrup Efterskole i Jyderup er opmærksom på tendensen og reagerer ved at skærpe skolens profil og ved at opkvalificere de faglige linjer.

HOLBÆK Holmstrup Efterskole i Jyderup har i år haft fokus på at relancere og genfinde skolens værdier og dermed profilere efterskolen i et mere moderne og tidssvarende udtryk. Ydermere handles der på to fronter, Musik & Scenekunst og Medie & Kommunikation , med henblik på at styrke skolens faglige udbud samt at appellere til de unge mennesker, som i dag er meget målrettede og bevidste om fremtiden.

Friskt pust til efterskolen
Holmstrup Efterskole kan d. 24/10 i år fejre 25 års jubilæum. Dagens program er fyldt, og flere ting skal fejres. Ved jubilæumsfesten ønsker Holmstrup Efterskole at slå en streg i sandet, ved at introducere den helt nye Holmstrup Efterskole . Det betyder, at skolen, udover de to fronter, vil præsentere og lancere et helt nyt visuelt udtryk og et nyt logo, der vil blive afsløret ved et storslået event på jubilæumsdagen. Jubilæumsdagen er derfor en vigtig milepæl i Holmstrups Efterskoles historie, som skal give efterskolen et friskt pust og en ny start.

En helt ny efterskole, næsten
Selvom Holmstrup Efterskole står overfor en relancering og en ny start, ønsker skolen ikke at træde væk fra de oprindelige værdier. Holmstrup Efterskole blev i 1984 grundlagt på initiativ af arbejderbevægelsen, og skolen vil fortsat vægte henholdsvis demokrati og kommunikation, som et fælles og fremtidigt pejlemærke. Ydermere holder efterskolen fast i at være en almen dannende skole, med henblik på ansvar over for andre mennesker, fællesskabet og naturen. Dermed ønsker Holmstrup Efterskole ikke at blive en helt ny skole, men blot at opkvalificere sig og udtrykke skolens værdier og holdninger på en ny og mere tidssvarende facon.

Åbent hus for alle
Holmstrup Efterskole ønsker én gang for alle at slå fast, at en ny dagsorden er sat fremover. Jubilæumsdagen d. 24/10 skal derfor danne rammen om skolens nye start, og i løbet af dagen vil nye og gamle elever og lærere hylde Holmstrup Efterskole. Skolen inviterer dermed alle interesserede til jubilæumsfest, hvor forskellige taler, events og koncerter vil præge dagen.
"Alle på skolen er indstillet på, at nu gælder det. Vi slår en streg i sandet og fejrer fortiden, men i samme grad fremtiden, hvor vi vil opleve en helt ny efterskole, som med tiden vil blive Sjællands bedste efterskole. Vi har inviteret blandt andet Bine Siefert som taler, samt kultbandet Roben & Knud, som med sikkerhed vil give skolens nye profil det rette afsæt i form af et brag af en fest! , siger Maria Vinding Perera.

Supplerende oplysninger til rette vedkomne:

Der er lagt op til en fabelagtig dag, hvor efterskolen fejrer den forgangne tid og ser fremad med en relancering af skolen. Derfor præsenterer Holmstrup Efterskole et helt nyt visuelt udtryk samt en ny hjemmeside. Det kræver fest, farver, musik og fyrværkeri

Indhold for jubilæumsdagen d. 24/10 2009, fra kl. 14 20

Taler:
- Unge konsulent, Bine Siefert
- Bestyrelsesformand, Niels Erik Jørgensen
- Forstander, Maria Vinding Perera

Lyrik Café:
- Jens Blendstrup

Event:
- Afsløring og præsentation af Holmstrup Efterskoles nye logo og visuelle profil:
- Animeret præsentation, show og fyrværkeri

Koncert:
- Elever fra HE
- Kultbandet, "Roben & Knud"
- "Innin other world"
- "Skovsyren"

Læs mere her

tags: 2009, Sjælland, kunst, OL, koncert, Jyderup, 1984, folkeskole, kommunikation, konkurrence, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar