tirsdag den 22. oktober 2013

Ingeniørstuderende får gode råd til karrieren

En erfaren ingeniør fra erhvervslivet som mentor letter overgangen fra ingeniørstudiet til jobbet. Det viser en ny evaluering af mentorordningen på Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor ingeniører fra 100 midtjyske virksomheder giver karrieremæssig sparring til de århusianske ingeniørstuderende.

Den nye evaluering viser, at 90 procent af de ingeniørstuderende vurderer, at mentorordningen i meget høj eller høj grad er en medvirkende årsag til at lette overgangen fra studie til job. Og hele 94 procent af de studerende angiver, at deres mentor har gjort dem mere bevidste om deres fremtidige arbejdsliv som ingeniører.

Vi gør en stor indsats for, at de studerende allerede under studiet får indsigt i deres fremtidige arbejdsliv som ingeniører og bliver mere afklaret med hensyn til deres valg af faglige profil. Det er en af grundene til, at de studerende er meget glade for mentorordningen, siger projektleder Lene Vinten Madsen fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Er med til at fastholde studerende
Mentorordningen er et af en række initiativer, der skal forbedre studiemiljøet på Ingeniørhøjskolen. I evalueringen angiver 47 procent af de studerende, at mentorordningen i høj grad eller nogenlunde har været med til at fastholde dem på studiet.

Det er værdifuldt at have en mentor, fordi det sætter nogle tanker i gang om, hvad man vil beskæftige sig med i arbejdslivet. Vi oplever også, at mentorerne er meget glade for at hjælpe de studerende på vej, ligesom mentorer og studerende får udvidet deres netværk. Og så er det positivt, at ordningen er med til at fastholde nogle studerende, forklarer Lene Vinten Madsen.

Mentorerne for de århusianske ingeniørstuderende er typisk ingeniører med nogle års erhvervserfaring og kommer fra omkring 100 private og offentlige virksomheder i Midtjylland.

Studerende: Min mentor bekræftede mig
En af de studerende, der har haft en mentor, er den 23-årige Gonca Kurt, der læser til diplomingeniør i bygning. Hendes mentor var den erfarne ingeniør Kåre Tinning fra virksomheden Grontmij Carl Bro, som hun mødtes med nogle gange hen over foråret.

Det var utroligt spændende at komme ud i en virksomhed og høre om, hvordan en ingeniør arbejder i virkeligheden, og hvordan store byggeprojekter for eksempel kører i praksis. Jeg har også fået et godt indblik i, hvordan får man undgår stress, og hvordan man får arbejdslivet til at hænge sammen med privatlivet, siger Gonca Kurt.

Det mest værdifulde ved at have en mentor var dog, at jeg blev bekræftet i, at det er ingeniør, jeg skal være. Så nu glæder jeg mig til at blive færdig med studiet, så jeg kan komme ud og arbejde, tilføjer Gonca Kurt.

Læs mere her

tags: Århus, Midtjylland, virksomhed, erhvervslivet, arbejdsliv, stress, mentor, Ingeniørhøjskolen, projektleder, ingeniørstudiet, mentorordning, studerende, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar