søndag den 6. oktober 2013

Topkarakterer til erhvervsskolereform

Dansk Metal giver regeringens udspil til erhvervsuddannelsesreform topkarakterer: Som vi læser regeringens udspil, så adskiller det sig kun på marginaler fra vores ønsker , siger uddannelseschef, Per Påskesen.

Dansk Metal, der organiserer faglærte inden for industri, håndværk og service, glæder sig over regeringens udspil til erhvervsuddannelsesreform:

- Hvis jeg skal finde karakterbogen frem, så er vi helt sikkert oppe i toppen af skalaen. Vi har ikke meget at udsætte på det udspil, som regeringen har fremlagt, siger Per Påskesen, der er uddannelseschef i Dansk Metal.

- Vi har i mange år peget på behovet for at få rettet op på skævheder og mangler i erhvervsuddannelsessystemet, og som jeg ser regeringens udspil, så lægges der netop op til en grundlæggende genopretning. Det er meget glædeligt, og vi tilslutter os fuldt ud reformens målsætning om, at mindst 30 pct. af en ungdomsårgang skal have en erhvervsuddannelse, siger Per Påskesen.

Han hæfter sig især ved regeringens fokus på kvalitet, adgangskrav og bedre videreuddannelsesmuligheder:

- Når under hver femte unge vælger erhvervsuddannelserne, så skyldes det i høj grad, at mulighederne for at yde kvalitet i undervisningen på de tekniske skoler har haltet. Derfor er det meget positivt, at regeringen nu sætter kraftigt ind med kvalitetsforbedringer, bl.a. ved at indføre et minimumstimetal for undervisningen, forbedre lærernes kompetencer og modernisere det udstyr, som eleverne undervises med, forklarer Per Påskesen.

En væsentlig nyskabelse med reformen bliver indførelsen af adgangskrav. Det har længe været et ønske fra Dansk Metal:

- Når man ikke har adgangskrav til en uddannelse, sender man det forkerte signal nemlig at alle kan gennemføre uddannelsen. Nu bliver der indført det, jeg vil kalde intelligente adgangskrav, der netop afspejler de mange uddannelsers forskelligheder. Kan man ikke matematik, er der ikke en god idé at begynde på datatekniker eller flymekaniker-uddannelsen. Det har vi længe ønsket, og jeg tror, at det både kan forbedre uddannelsernes image og samtidig kan vi undgå, at de unge løber ind i nederlag, når de pludselig oplever, at de slet ikke kan følge med. Jeg er ikke i tvivl om, at alene dette initiativ vil medføre færre omvalg og mindre frafald, siger Per Påskesen.

Læs mere her

tags: uddannelse, regeringen, regering, erhvervsuddannelser, undervisning, Dansk Metal, uddannelsesreform, uddannelseschef,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar