torsdag den 20. februar 2014

Eleverne har sejret: skolepraktikken på vej tilbage

Efter mange protester fra eleverne på de tekniske skoler, er skolepraktikken nu på vej tilbage. En aftale mellem forligspartierne fra globaliseringsaftalen er på plads, og eleverne på 3 uddannelser mere er nu sikret en skolepraktikplads. Eleverne er glade, men spørger hvad der skal ske med eleverne på 68 uddannelser der stadig står uden uddannelsesgaranti.

Der var glæde at spore hos eleverne efter forligspartierne indgik aftalen om skolepraktik. Men på trods af smil og lettet stemning er der stadig skepsis at spore blandt eleverne. Formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO), Jonathan Simmel, udtrykker det således:

Vi er glade for den aftale der er indgået. 1.488 elever er nu reddet på falderebet. Det er dejligt at se, at vores kamp har båret frugt, og jeg er glad for at vi som elever ikke lod os slå ud af Bertel Haarders udenomssnak. Men hvad med eleverne på de 68 uddannelser der stadigvæk mangler skolepraktik og uddannelsesgaranti Dem lader Bertel Haarder sgu i stikken.

Jonathan Simmel er bidsk i tonen, når han skal beskrive den lange vej der har ført til gårsdagens aftale:

Det er dejligt at se at Bertel Haarder nu har lært om ansvarlighed, vi håber at han vil udnytte denne nye viden til hurtigst muligt at sikre eleverne på de sidste 68 uddannelser, uddannelser som: elektrikere og smede. Alt i alt stadigvæk ét par tusind elever hvis fremtid er usikker. Ene og alene fordi at vores undervisningsminister kun har kigget på 3 uddannelser. Derudover må vi selvfølgelig ikke glemme de tusinder af elever som har forladt og er blevet presset ud af uddannelsessystemet fordi at ministeriet har arbejdet alt for langsomt. Dette kunne ministeren have afværget ved at lave en reel genindførelse af skolepraktikken tilbage i januar, da vi andre råbet vagt i gevær

Læs mere her

tags: uddannelse, Bertel Haarder, undervisningsminister, praktikplads, skolepraktik, skolepraktikplads, organisation, undervisning, uddannelsesgaranti, elektriker, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar