fredag den 14. februar 2014

Mentorer skal hjælpe nydanskere med at falde til på jobbet

Et job er den bedste vej til integration for nydanskere. Men det er ikke altid let for nydanskere at falde godt til på arbejdspladsen. Det skal 73 mentorer uddannet af HK med støtte fra Integrationsministeriet nu tage fat på. Samtidig lancerer HK en kampagne, som skal sætte fokus på at tage godt imod nydanskere på jobbet.

"Arbejdsmarkedets parter spiller jo en afgørende rolle på dette område. Det er ude på de enkelte arbejdspladser, integration i praksis skal finde sted. Her kan mentorer spille en meget væsentlig rolle, og jeg er derfor glad for, at der kommer fokus på mentorer", siger Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

En undersøgelse fra analyseinstituttet Capacent viser, at en tredjedel af danskerne oplever, at det tager lang tid for deres nydanske kolleger at falde til. Samtidig mener omkring halvdelen af danskerne, at arbejdspladsen bør tage hensyn til nydanskernes kultur og religion, og 65% mener, at mentorordninger har en positiv effekt på integration.

Derfor lancerer HK den 23. juni 2009 en løsningskampagne, der sætter fokus på, at integration på arbejdspladserne kræver en indsats. Men at indsatsen kommer godt igen.

"Det er så nemt at sige nej. Så undgår man en masse bøvl. Men når det kommer til integration, så er det altså meget vigtigt at sige JA. Og det er netop det, vi fokuserer på i vores kampagne. Vi skal sige ja til forskellighed, større tolerance og større udfordringer. For så siger vi samtidig også ja til mange flere hænder i fremtiden og mere velfærd", siger Kim Simonsen.

Det er nemlig især budskabet om at få uddannet flere mentorer på de danske virksomheder, der er vigtigt i kampagnen. Og at man skal have øje for at støtte op om de særlige behov, nydanskere kan have på en arbejdsplads - for eksempel for at få forklaret uskrevne regler og vigtigheden af også at deltage i det sociale.

I forbindelse med kampagnen udgives udgives også pjecen "Tag godt imod din nye kollega".

Læs meget mere på:

www.endelaflosningen.dk , hvor der bl.a. er film med nogle af de mentorer, HK har uddannet som led i Integrationsministeriets mangfoldighedsprogram "Arbejdsplads til nye danskere".

Kontakt :

For kontakt til Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech: Thomas Bille Winkel, tlf. 33 92 87 32. Mobil: 29 29 63 96

HK: forbundsformand for HK/Danmark Kim Simonsen, tlf. 3330 4415

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, HK, Birthe Rønn Hornbech, Integrationsministeriets, virksomhed, Capacent, mentor, mentorordning, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar