lørdag den 22. februar 2014

Stil spørgsmål og få et job

Mange kæmper med jobsøgning og ansøgninger i disse tider. Der er længere mellem de ledige job, og konkurrencen er høj. Jobzonen erfarer, at det øger succesraten ved en jobsamtale, hvis ansøgeren stiller spørgsmål.
Hvis du slutter en jobsamtale af med at sige, at du ikke vil spørge om noget, kommer du til at fremstå som uinteresseret i virksomheden og i jobbet.
Spørgsmål som disse øger du derfor dine chancer for at få fingrene i en af de ledige job.

1.Hvorfor er stillingen ledig Spørgsmålet illustrerer, at du er interesseret i omstændighederne omkring det job, du er til samtale på. At det ikke bare er endnu et job i din endeløse jobsøgning. Du viser en interesse i, hvordan virksomheden er skuet sammen. Her har intervieweren mulighed for at tegne et positivt billede af en virksomhed i vækst. En virksomhed, der udvikler sig, og derfor har ledige job. Svaret, du ikke vil høre er, at din forgænger blev fyret eller forlod jobbet, fordi han/hun var stresset, utilfreds med arbejdspladsen eller lignende i samme skuffe. Det er de færreste interviewere, der vil være så ærlige, men prøv at læse mellem linjerne, når du får svaret på årsagen til det ledige job.

2. Hvad skal jeg prioritere de første 3-6 måneder Når du spørger, hvilke opgaver du skal fokusere på i den første tid, viser du, at du er engageret og motiveret til at komme i arbejdstøjet med det samme. Du viser, at du er interesseret i at vide præcis, hvordan din hverdag kommer til at se ud. Det tegner et billede af en god og ansvarsfuld medarbejder, der er parat til at sætte en stopper for sin jobsøgning.

3. Hvorfor skal jeg forlade det gode job, jeg har Det er ikke sikkert, at du har et job i forvejen, men hvis du har, så vis at du ikke vil forlade det for hvad som helst. Hvis du virker for "sulten" efter at få det ledige job, kan du komme til at fremstå som desperat. Ved at spørge på denne måde, spiller du bolden over på interviewerens banehalvdel, som derfor skal arbejde hårdt for at overbevise dig om, at stillingen er den rette for dig.

4. Passer jeg ind i virksomheden Det perfekte jobmatch handler i høj grad om kemi. Du kan leve op til alle de faglige krav virksomheden har, men hvis du slet ikke kan fungere med dine kolleger, kommer du aldrig til at blive glad for det ledige job. Bed om at få et ærligt svar på spørgsmålet, og tag det med i dine overvejelser om, hvorvidt jobbet rent faktisk er noget for dig.
Det gælder altid om at vise interesse og indsigt, når du går til jobsamtale. Forbered dig grundigt på stillingen, virksomheden og branchen, så er du rigtig godt stillet.


Læs mere her

tags: interview, virksomhed, kemi, stress, jobsamtale, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar