søndag den 23. februar 2014

Eleverne i tale med politikerne om skolepraktik

Bertel Haarder har i dag afholdt møde med forligspartierne fra globaliseringsaftalen. På dagsordenen var forslag om skolepraktik på den første halvdel af tre uddannelser. Det er langt fra nok mener eleverne, der inden mødet tog en snak med Socialdemokraterne og de Radikale.

Her til morgen kørte Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO) og LO-Ungdom en åben lastbil ind foran Undervisningsministeriet, og inviterede politikerne der skulle til møde om skolepraktikken, til et reality check forinden. Her fik de indspark fra elever der kæmper for at gennemføre uddannelsen udelukkende fordi praktikpladser er umulige at opstøve. Jonathan Simmel, formand for EEO, forklarer om dagens tilbud til politikerne: Vi inviterede politikerne til et reality check. Med god hjælp fra næstformanden fra HK, Karin Bancsi, gav vores elever gode input til Marianne Jelved og Christine Antorini der troppede op. Jeg er sikker på det er noget de kunne bruge under deres møde med de andre forligspartier, og det ærgrer mig at regeringen ikke tog imod tilbuddet om et indspark fra den virkelige verden det er nok dem der har mest brug for det.

Måske er der noget om sagen, for det forslag der lå på bordet, og som elever og fagbevægelse har kritiseret i meget grove vendinger, mødte i hvert fald modvind fra den del af oppositionen der deltog på mødet.

Farvel til uddannelsesgarantien

Jonathan Simmel er oprigtig bekymret over det forslag Bertel Haarder i går præsenterede. Kritikpunkterne er mange og han mener faktisk forslaget er en direkte forringelse af uddannelsessystemet: I praksis er man med dette forslag i gang med at afskaffe uddannelsesgarantien for en fuld uddannelse. Forslaget går på man kun kommer i skolepraktik på trin 1, så efter halvdelen af uddannelsen er man solgt til stanglakrids. Det er en glidebane og på langt sigt er dette altså en voldsom forringelse af vores uddannelsessystem.

Men kritikken går på mere end det. Bertel Haarders forslag åbner op for ca. 1.400 skolepraktikpladser og det er slet ikke nok mener Jonathan Simmel:

Der er ca. 5.400 elever der akut mangler en praktikplads, og de er spredt godt og grundigt ud over erhvervsuddannelsernes 12 forskellige indgange. Det her forslag er noget uambiøst makværk der burde skrives helt forfra.

Det var sidste chance

Det forslag Bertel Haarder præsenterede i går var hans sidste chance for at redde de tusindvis af elever der ellers ryger ud af uddannelsessystemet, sådan forklarer Jonathan Simmel det:

Bertel Haarder har konsekvent trukket denne her proces i langdrag. Allerede i januar begyndte krisen for alvor at kradse der skulle Bertel Haarder have lavet en reel genindførelse af skolepraktikken så alle unge kan få drømmeuddannelsen. På trods af han er Undervisningsminister, har han sovet i timen, og nu er det snart sommerferie og tusindvis af unge vil ryge permanent ud af uddannelsessystemet. Det er sgu ikke uddannelse i verdensklasse.

Læs mere her

tags: Socialdemokrater, lastbil, politi, opposition, HK, uddannelse, LO, regeringen, oppositionen, regering, Bertel Haarder, erhvervsuddannelser, praktikplads, skolepraktik, skolepraktikplads, Undervisningsministeriet, uddannelsesgaranti, sommerferie, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar