mandag den 3. februar 2014

SDU-dimittender hurtigere i arbejde

Færdige dimittender fra Syddansk Universitet får bedre muligheder for at hoppe over arbejdsløshedskøen efter bevilling fra Videnskabsministeriet

Finanskrise og stigende arbejdsløshed. Vi ved det efterhånden.
Men nu er der godt nyt til dimittender fra Syddansk Universitet. Videnskabsministeren har netop bevilget KarriereCentret på SDU 1,7 millioner kroner til projekter og tiltag, der skal sikre, at de studerende kommer i arbejde mens blækket på eksamensbeviset endnu er friskt.

Pengene skal bruges til en særlig indsats for de studerende, der afslutter en uddannelse efter sommerferien og frem mod næste års sommerferie, fortæller leder af KarriereCentret, Thorbjørn Hertz Jensen:
- Halvdelen af alle landets dimittender går ledig i mindst to måneder. Mange af dem kunne komme i arbejde langt hurtigere. Helt banalt handler det eksempelvis om at komme hurtigere i gang med at søge job og om at målrette sit cv. Det kan vi hjælpe dem med, siger han.

Kan vi gøre det endnu bedre
En del af bevillingen skal bruges til at måle kvaliteten og effekten af den karriererådgivning, som Syddansk Universitet i forvejen yder.
- Vi er uden tvivl det universitet, der har det største karrierecenter og yder den mest målrettede indsats for studerende og færdige kandidater. Men vi skal finde ud af om det, vi gør, virker efter hensigten. Og hvordan vi forbedrer vores indsats, siger Thorbjørn Hertz Jensen.

Videnskabsministeren har fra samme pulje tildelt Aalborg Universitet og Aarhus Universitet tilsvarende beløb til at nedbringe arbejdsløsheden blandt dimittender.

For yderligere oplysninger, kontakt Thorbjørn Hertz Jensen på 6011 2058

Læs mere her

tags: arbejdsløshed, Videnskabsministeriet, Aarhus Universitet, uddannelse, Finanskrise, Aalborg, Aalborg Universitet, arbejdsløs, Syddansk Universitet., Syddansk Universitet, studerende, eksamensbevis, sommerferie,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar