torsdag den 17. juli 2014

Flere praktikpladser, tak

På trods af den igangværende finanskrise opfordrer Danske Erhvervsskoler de danske virksomheder – store som små – i alle brancher til at gøre, hvad de kan, for at skabe flere praktikpladser til lærlinge og elever de kommende år. Det danske arbejdsmarked står over for et større generationsskifte inden for de næste år, og der vil være et enormt behov for fagligt veluddannet arbejdskraft. Det kan vi kun garantere, hvis virksomhederne skaber flere praktikpladser til elever og lærlinge, selv om finanskrisen kradser.

Danske Erhvervsskoler har forståelse for virksomhedernes økonomiske realiteter midt i den verdensomspændende finanskrise. Men vi har som samfund ikke råd til at lade være med at uddanne vores unge mennesker og lade dem i stikken, selv om der er krise. Vi er nødt til at finde på andre tiltag end at skære i antallet af praktikpladser. Færre faglærte i dag vil betyde en kæmpe mangel på arbejdskraft om få år, især når de økonomiske konjunkturer vender igen.

Men færre praktikpladser betyder desværre også ringere uddannelsesvilkår for eleverne på erhvervsuddannelserne, som bygger på vekseluddannelsesprincippet eleverne veksler mellem ophold på skole og ude i virksomhederne. Vekseluddannelsesprincippet har lange og anerkendte traditioner for at kombinere teori og praksis og dermed ruste eleverne rigtig godt til arbejdsmarkedets krav. Men hvis vekseluddannelsessystemet skal fortsætte med at være en succes, er det vigtigt, at virksomhederne føler en lyst og forpligtelse både moralsk og samfundsmæssigt til at bidrage til de kommende generationers uddannelse. Men også af helt egennyttige grunde – for at de selv har et rekrutteringsgrundlag i fremtiden.
 

Læs mere her

tags: finanskrisen, økonomi, uddannelse, virksomhed, erhvervsuddannelser, Danske Erhvervsskoler, praktikplads, arbejdsmarked, lærling, generationsskifte, arbejdskraft,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar