søndag den 6. juli 2014

Velkommen til de nye erhvervsakademier

Danske Erhvervsskoler byder de nye erhvervsakademier hjerteligt velkommen. Den 1. januar 2009 etableredes ti nye erhvervsakademier rundt omkring i Danmark, som har til formål at udbyde de korte videregående uddannelser.

Erhvervsakademierne er en helt ny uddannelseskonstruktion, der udspringer af de danske erhvervsskoler og også rent fysisk er placeret dér, men har egen ledelse og bestyrelse. Erhvervsakademierne etableres med det formål at forbedre regeringens uddannelsesmål om, at 50 % af en ungdomsårgang skal tage en videregående uddannelse. Erhvervsakademierne udbyder primært akademiuddannelser, de korte videregående tekniske og merkantile uddannelser, og akademierne uddanner overvejende til det private arbejdsmarked. Flere af akademierne udbyder uddannelser på bachelorniveau.

Erhvervsakademierne skal være et regionalt videnscenter for virksomhederne i de forskellige regioner, og de kan tilbyde virksomhederne uddannelsesplanlægning samt kurser og efteruddannelse. Erhvervsakademierne ønsker derudover at indgå i egentlige partnerskaber med virksomhederne for målrettet at bidrage til virksomhedernes kompetenceudvikling. Erhvervsakademierne tilbyder nemlig en fantastisk vifte af anvendelsesorienteret viden og kan i høj grad tilføre danske virksomheder den nyeste viden gennem kandidater og efteruddannelse, samtidig med at man selv oparbejder en solid viden om, hvad der foregår ude i virksomhederne.

Danske Erhvervsskoler er interesseorganisation for de nye erhvervsakademier.
 

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, uddannelse, regeringen, virksomhed, regering, kompetenceudvikling, efteruddannelse, Danske Erhvervsskoler, organisation, arbejdsmarked, videregående uddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar