søndag den 20. juli 2014

Unge drømmer ikke om sort arbejde

Danske Erhvervsskoler kan ikke nikke genkendende til DI’s påstand om, at unge på erhvervsuddannelserne lader deres uddannelsesvalg styre af muligheden for sort arbejde.

CEFU’s (Center for Ungdomsforskning) undersøgelser af unges uddannelsesvalg, som i øvrigt er nogle af de senere års mest seriøse analyser af emnet, peger på, at mange faktorer spiller ind, når unge vælger uddannelse. Og sort arbejde synes ikke at være en af dem! Derimod er det elementer som interesse, faglige kompetencer og fremtidsperspektiver, der er styrende for uddannelsesvalget. Ligesom aspekter som egen faglig formåen og glæden (eller mangel på samme) ved at gå i skole har en indflydelse. Skolernes sociale miljø, forældres og venners holdninger spiller også en rolle i unge menneskers valg af uddannelse.

DI’s analyse er et led i en argumentation for sænkning af skatten på arbejde. Danske Erhvervsskoler ser dog ingen grund til, at eleverne skal tages som gidsler i den debat. Slet ikke, når DI’s analyse kun omfatter godt 100 elever fordelt på over 20 uddannelser. Der går trods alt ca. 110.000 årselever på de danske erhvervsskoler.
 

Læs mere her

tags: uddannelse, erhvervsuddannelser, Danske Erhvervsskoler, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar