torsdag den 18. februar 2010

Bogen vi har ventet på i mere end 25 år?

Mystik & Videnskab

Ny bog fra forfatteren Alex Riel

Bogen vi har ventet på i mere end 25 år
Skrev Per Bruus-Jensen forfatter til 20 bøger

Præsentation
Astronauten Edgar Mitchell var på vej hjem med Apollon 14 fra en vellykket månelanding. I den roterende rumkapsel på vej mod Jorden betragtede han den funklende stjernehimmel og den blå planets tilsynekomst. Pludselig var han i en tilstand uden for tid og rum, hvor hans krop var et med universet og han iagttog fra universets perspektiv. I de få øjeblikke oplevelsen varede, erkendte han at universet var et levende væsen med dimensioner, som langt overgår vores nuværende forstand. For ham var det en oplevelse der overgik månelandingen, og det ændrede hans liv fremover.

Mange mennesker, der har været nær døden, beretter om ud af kroppen-oplevelser, hvor de ser lokalet, de befinder sig i, fra en synsvinkel oppe fra lofthøjde. Et nyt stort FN-støttet forskningsprogram: The AWARE-study vil indenfor tre år undersøge dette, ved at placere symboler, der kun kan ses fra lofthøjde, på 25 skadestuer i USA og England (www.mindbodysymposium.com). 1500 mennesker, der bringes ind med hjertestop og genoplives, vil blive spurgt om de har oplevet noget. Ifølge tidligere undersøgelser af nærdødsoplevelser har mellem 10-20 % haft en ud af kroppen-oplevelse, og hvis nogle i denne undersøgelse også kan beskrive symbolerne, er det et stærkt indicium for at deres bevidsthed rent faktisk har forladt kroppen.

Hvad betyder det for vores kulturs verdensbilleder hvis dette forsøg lykkes
Mange mennesker har haft mystiske oplevelser, som Edgar Mitchells, og der findes mange forskningsresultater som ikke passer med naturvidenskabernes traditionelle verdensbillede, hvor man opfatter verden som en stor maskine. Til gengæld passer sådanne erfaringer fint med naturvidenskabernes nyeste opdagelser fra kvantefysikken, hvor man undersøger naturens mindste processer. Her viser det sig at alt er forbundet, og at vi eksisterer i et ukendt hav af subtil energi og information, som findes overalt. Der findes ligeledes hundredvis af videnskabelige undersøgelser som indikerer, at mennesker med deres bevidsthed kan forbinde sig med andre mennesker og steder, på tværs af tid og rum.

Det er måske disse dimensioner som Edgar Mitchell og mennesker med nærdødsoplevelser har været i kontakt med

Er det her mystik og videnskab mødes Hvorfor forsker vi ikke mere intensivt i dette Og hvad ville en sådan ny naturopfattelse betyde for vores syn på livets mening Kunne det give menneskeheden en ny global identitet, hvis vi vidste, at vores krop og bevidsthed er forbundet med alt i universet Hvilke værdier bliver hermed vigtige

Bogen: Mystik & Videnskab omhandler denne nye epokegørende forskning og relaterer den til en lang tradition af mystikere, der har haft disse oplevelser. Bogen viser hvorledes sådanne oplevelser ikke er mystiske, men derimod helt i overensstemmelse med den nye forskning inden for naturvidenskabernes forskningsgrene og den nye bevidsthedsforskning. Det peger hen på hidtil ukendte dimensioner i virkeligheden.

Bogen kan bestilles via landets boghandlere, forlag1.dk, Nordisk Impuls, eller Det Holistiske Universitet.
Forfatter: Alex Riel. Cand. Mag. Filosofi
Kontakt: info@detholistiskeuniversitet.dk
Tel: 3321 2573
www.detholistiskeuniversitet.dk

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar