torsdag den 11. februar 2010

Skab klare retningslinjer for personaleledelse

Personalehåndbogen
Jura og HR

af Lene Court-Payen, Kira Brøndholt Johnson &
Mette Klingsten

Både store og små virksomheder har behov for at fastlægge retningslinjer for virksomhedens langsigtede og kortsigtede personaleledelse, således at der skabes klarhed, ensartethed og struktur i forhold til behandlingen af virksomhedens medarbejdere. Udarbejdelsen af en personalehåndbog er en god måde for en virksomhed at samle og redegøre for de vigtigste regler og tilbud til medarbejderne.

"Personalehåndbogen Jura og HR", der netop er udkommet på DJØF Forlag, henvender sig til alle praktikere - med eller uden HR- og juridisk baggrund - der har brug for vejledning og inspiration i forbindelse med udformningen af personalehåndbøger og personalepolitikker.

Ud over en beskrivelse af de emner, der udgør hovedindholdet i de fleste personalehåndbøger og personalepolitikker, indeholder bogen en række praktiske paradigmer i form af modelforslag, der kan tilpasses den enkelte virksomheds særlige kultur og værdier.

Bogen gennemgår såvel de ledelsesmæssige som de juridiske aspekter af en personalehåndbog. Herudover beskriver bogen også de forhold, hvor en virksomhed kan definere egne retningslinjer, som det er tilfældet i forhold til eksempelvis påklædning, omgangstone eller virksomhedens værdinormer.

Med sin praktiske og anvendelsesorienterede tilgang er bogen et nyttigt værktøj ved udarbejdelse og opdatering af personalehåndbøger i virksomheder, organisationer og i den offentlige administration.

Fakta om bogen
1. udgave 2010
300 sider, indbundet
Pris kr. 600,- (inkl. moms)
ISBN 978-87-574-1299-4
Jurist- og Økonomforbundets Forlag

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar