torsdag den 12. april 2012

Dagens nyheder - Læs bla. om Dansk kunstner skruer på det statistiske billede af verden

Faglig ensomhed lurer hos hver anden ingeniør
Næsten halvdelen af IDAs medlemmer har ingen særlig fællesskabsfølelse med fagfæller. Blandt den halvdel, der føler sig som del af et fagligt netværk, ser langt de fleste IDA som omdrejningspunkt.
Læs mere her

Nu kan alle og enhver læse på verdens mest prestigefyldte tekniske universitet
Det amerikanske universitet MIT åbner nu sit grundkursus på elektronikingeniøruddannelsen for alle, der har lyst. Det er ganske gratisog kræver kun, at man vil overholde et æreskodeks.
Læs mere her

HD-mikroskop puster nyt liv i naturfagundervisning
Eleverne på Horsens Statsskole fik sig et chok, da de undersøgte en kage under et nyt HD-mikroskop. Til gengæld blev de mere interesserede i naturfag.
Læs mere her

Stramme deadlines spolerer din nattesøvn
Ny dansk forskning slår fast, at mange deadlines, som er svære at overholde, fører til dårligere og mindre søvn blandt videnarbejdere sammenlignet med de fagfæller, der ikke har svære deadlines.
Læs mere her

»At skrive er en pause for mig«
Portræt: Civilingeniør Bjarne Kousholt tog i midthalvfemserne et brevkursus for forfattere. Siden er det blevet til en snes bøger, ikke mindst en lærebog i projektledelse. Nu er han aktuel med endnu en sværvægter til projektlederne.
Læs mere her

Virksomhedens vinkel på seniorordninger
Hos Cowi har HRD-partner Eva Sidor, cand.merc. med speciale i organisation og ledelse, været med til at udarbejde firmaets seniorordning. Hun giver her en række råd om, hvordan en virksomhed får det bedste ud af en sådan ordning.
Læs mere her

Seniorordninger: En anden vej til den tredje alder
Danske ingeniørvirksomheder vil gerne holde på erfarne medarbejdere gennem seniorordninger. Ordningerne lægger sig midt mellem fuld tid og efterløn som en mulighed for at trappe ned uden at sige farvel til arbejdsmarkedet - og de rummer muligheder og udfordringer for både arbejdsgiver og ingeniør.
Læs mere her

Rådgiverne ansætter flere ingeniører
To års tilbagegang blandt landets rådgivende ingeniørfirmaer er vendt. Men fremgangen er på beskedne 1 procent, for samtidig trimmer firmaerne staben.
Læs mere her

Motorola taber principiel retssag til IDA
Sø- og handelsretten har netop givet IDA medhold i, at den fratrædelsesgodtgørelse, som de fyrede Motorola-medarbejdere fik i 2009, var for lille.
Læs mere her

Dansk kunstner skruer på det statistiske billede af verden
Betyder et lands udgifter til militæret noget for ytringsfriheden? Og hvor mange kvinder sidder der egentlig i parlamentet i Rwanda? Billedkunstneren Mogens Jacobsen har lagt statistikker fra bl.a. OECD og FN ind i tekniske apparater, der i de kommende uger kan opleves i København.
Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar