torsdag den 26. april 2012

Undervisningsmateriale om byggeri og anlæg hitter

Undervisningsmaterialet Regn med byggeri og anlæg , der er henvendt til folkeskolens 7. og 8. klasse, er en succes. Siden årsskiftet har mere end 630 interesserede besøgt hjemmesiden, hvor materialet kan downloades

Erhvervsuddannelserne i Danmark har længe haft et dårligt image. Med det mål for øje at forbedre de unges opfattelse af en uddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen, er hjemmesiden bygfremtiden.dk blevet lanceret i foråret 2012. Den er henvendt til unge i alderen 14-19 år, der er i tvivl om, hvilken uddannelse de skal vælge efter folkeskolen. Og netop i folkeskolen kan undervisningsmaterialet Regn med byggeri og anlæg bruges i matematiktimerne, så de unge på den måde får erhvervsuddannelsernes ind under huden.

- Alt for få elever er opmærksomme på, at en erhvervsuddannelse giver muligheder. Mulighed for at læse videre, blive selvstændig eller komme ud på arbejdsmarkedet og tjene penge. Det er centralt, at vi får sat fokus på erhvervsuddannelserne som en mulig karrierevej, siger Sidse Frich Thygesen, uddannelseskonsulent i Dansk Byggeri og tilføjer:

- Det flotte besøgstal på sitet, hvor undervisningsmaterialet downloades fra, kan kun betegnes som et hit. Vi er rigtig glade for responsen, der jo samtidig understreger, at der er interesse for bygge- og anlægsbranchens fag.

Undervisningsmaterialet, der netop er blevet opdateret, giver eleverne mulighed for at regne på trapper med tømreren, beregne areal af terrasser med struktøren og finde antal mursten brugt til klassens vægge med mureren. Opdateringen af materialet sker samtidig med lanceringen af bygfremtiden.dk, der formidler information om byggeriets erhvervsuddannelser.

- Vi mener, at indsatsen på erhvervsuddannelserne skal ske sammen med en indsats i folkeskolen, hvor der sættes fokus på mulighederne i en erhvervsuddannelse. Uddannelserne ligger fagligt og kvalitetsmæssigt rigtig højt, så for de unge er der al mulig grund til at tjekke det ud, slutter Sidse Frich Thygesen.

Opdateringen af materialet er sket med støtte fra Tips- og Lottomidlerne i Ministeriet for Børn og Undervisning.

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, downloade, selvstændig, 2012, penge, folkeskole, erhvervsuddannelser, undervisning, arbejdsmarked, undervisningsmateriale,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar