torsdag den 5. april 2012

Flere ansøgere til kandidatuddannelserne

6.250 kommende studerende har søgt om optagelse på en kandidatuddannelse på CBS i 2012. Det er 728 flere ansøgere end sidste år og en stigning på 13 %.

2/3 af stigningen skyldes flere ansøgere med en international uddannelsesbaggrund, mens ansøgere med en uddannelsesbaggrund fra CBS eller et andet dansk universitet står for den øvrige stigning.

Internationalt studiemiljø på Frederiksberg
De internationale ansøgere kommer fra 103 forskellige lande, og sekretariatschef for Dekansekretariatet for Uddannelse Wilbert van der Meer fortæller, at ansøgertallene er resultatet af en langvarig, international satsning.

- Det er væsentligt for både erhvervslivet som primære aftagere og for vores studerende, at vi har et internationalt miljø lige her på Frederiksberg. Og med studerende fra så mange forskellige lande og kulturer, kan studerende øve sig i at navigere i globale økonomiske og kulturelle problemstillinger som en naturlig del af studielivet fra den første dag på studiet. Vi får så at sige det bedste fra begge verdener: vores danske studerende kan studere i udlandet og mens de er i Danmark udvikler de interkulturelle kompetencer omgivet af medstuderende fra Bremen, Baltimore eller Beijing, siger Wilbert van der Meer.

Nye uddannelser godt fra start
CBS udbyder tre nye kandidatuddannelser med studiestart til september. Det drejer sig om MSc in Bioentrepreneurship, MSocSc in Public Management & Social Development (uddannelsen foregår i Beijing) og MA in International Business Communication - Multicultural Communication in Organizations.

Alle uddannelserne ser ud til at komme godt fra start med tilfredsstillende ansøgertal.

Fakta årets ansøgere til kandidatuddannelserne
Ansøgere med international baggrund 50 %
Ansøgere med en uddannelsesbaggrund fra CBS 33 %
Ansøgere med en uddannelse fra et andet dansk universitet 17 %
Kvinder 49 %
Mænd 51 %
Optaget på uddannelserne vil adskille sig fra mønsteret blandt ansøgerne

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, uddannelse, Frederiksberg, udland, 2012, Beijing, erhvervslivet, Management, kandidatuddannelse, studerende, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar