torsdag den 8. november 2012

Elever har et højt fagligt niveau på folkeskoler i Gentofte

Årets resultatrapport for Gentofte Kommunes skolevæsen viser, at børn og unge i Gentofte generelt har et højt fagligt niveau, de trives og de fleste gennemfører en ungdomsuddannelse.

Fremgang i elevernes resultater tegner godt for fremtiden
Hovedparten af de unge vælger at fortsætte i uddannelsessystemet efter endt 9. eller 10. klasse. Gentofte Kommune har den næststørste andel af unge, der forventes at gennemføre en videregående uddannelse. Børn og unge i Gentofte har generelt et højt fagligt niveau undervejs i skoleforløbet og ved afslutningen af folkeskolen. I alle fag klarede eleverne sig bedre end eller på niveau med gennemsnittet de sidste tre år. Formand for Børne- og Skoleudvalget, Pia Nyring, siger: Vi kan være stolte af resultatet for skoleåret 2011/12. Både undervejs og ved folkeskolens afgangsprøve ser vi fremgang, og det tegner godt for fremtiden og muligheden for at nå vor mål om at alle skal have en ungdomsuddannelse .

Solidt grundlag for realiseringen af Læring uden grænser
Resultaterne i rapporten skal understøtte Gentofte Kommunes arbejde med visionen for skoleområdet Læring uden grænser . Pia Nyring uddyber: Som et led i realiseringen af Læring uden grænser har vi i 2012 sat fokus på, hvordan vi sikrer at endnu flere tager sig en ungdomsuddannelse. Fx har vi sat fokus på udskolingselevernes læsefærdigheder og fysik-kemiundervisningen. De indsatser er valgt på baggrund af den tidligere resultatrapport .

Resultaterne og de fremadrettede handlinger bliver drøftet med ledelserne og med hver enkelt af kommunens folkeskoler. Resultaterne vil ligeledes indgå i skolernes dialog med Børne- og Skoleudvalget.

Den samlede resultatrapport samt resultater for hver skole kan findes via dette link http://www.gentofte.dk/Borger/Familie-og-B%C3%B8rn/Skole-og-uddannelse/Folkeskoler/Resultatrapport

Kontaktinformation:
Formand for Børne- og Skoleudvalget, Pia Nyring, på tlf. 3038 4343
Direktør for Børn, Unge og Fritid, Frank E. Andersen, på tlf. 3998 5001
Kommunikationskonsulent, Anders Mazanti, på tlf. 3998 3038

Læs mere her

tags: 2011, uddannelse, 2012, kemi, folkeskole, undervisning, videregående uddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar