torsdag den 15. november 2012

Finanslov med flere gode tiltag

Dansk Metal er godt tilfreds med den finanslov, som regeringen har landet. "Finansloven har mange positive elementer, både i forhold til uddannelse og til at sætte gang i jobskabelsen i Danmark , siger Metal-formand.

Muligheder for uddannelse af de ledige har stået højt på Dansk Metals ønskeliste til næste års Finanslov. Derfor er forbundet godt tilfreds med de aftaler, som regeringen har landet:

-Uddannelse af ledige blev beskåret voldsomt under VK-regeringen, og det var uheldigt. Øget uddannelse også af de ledige er en af de bedste måder vi kan forbedre vores produktivitet og konkurrenceevne. Derfor ser jeg dette som et godt første skridt i et opgør med VK s håbløse aktiveringscirkus, siger Claus Jensen.

-Akutpakken og de 12.500 akutjob, er rigtig gode værktøjer til at hjælpe dem, der nu er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet. Dertil kommer så nu Finanslovsaftalens nye uddannelsesmuligheder. Det vil uden tvivl afbøde de mest uheldige virkninger af VK s dagpengereform, siger Claus Jensen, formand for Dansk Metal. Men det kræver benhårdt arbejde og en stærk indsats fra arbejdsgiverne, hvis det skal lykkedes. Vi skal også nok gøre vores for at hjælpe til, så ingen uforskyldt mister hele forsørgelsesgrundlaget, siger Claus Jensen, og påpeger, at det kræver, at arbejdsgiverne opretter og synliggør jobbene:

-Arbejdsgiverne skal naturligvis gøre, som de har lovet: Nemlig oprette akutjobbene. Så skal vi nok hjælpe med at finde de rette kandidater, siger Claus Jensen og opfordrer til et tæt samarbejde mellem a-kasser, jobcentre, uddannelsesinstitutioner og arbejdsgivere.

Han påpeger dog, at der fortsat er meget at gøre, før beskæftigelsespolitikken er på rette spor:

- Arbejdsmarkedspolitikken skal ikke bare lukke huller og behandle akutproblemer, men skal derimod forebygge at der opstår langtidsarbejdsløshed bl.a. gennem uddannelse. Det er en dagsorden vi nu skal tage fat på. Vi bliver nødt til at få skabt et dagpengesystem, der er tilstrækkeligt attraktivt og fleksibelt. Her kommer vi ikke uden om at se på en forkortelse af genoptjeningskravet, ligesom uddannelse skal i fokus, fastslår Claus Jensen.

- Vi har endelig fået en uddannelsesgaranti for unge, der gerne vil gennemføre en erhvervsuddannelse. Det har vi sukket efter længe. Alt for mange unge har måttet afbryde deres uddannelse, fordi de ikke kunne få en praktikplads, siger Claus Jensen.
Metal-formanden er også godt tilfreds med flere af de øvrige elementer i finanslovsaftalen:

- Såvel fedt- som sukkerafgiften ramte almindelige danske lønmodtagere urimeligt hårdt, og samtidig har flere virksomheder truet med at flytte arbejdspladser ud af landet på grund af afgifterne. Derfor er vi naturligvis godt tilfredse med, at afgifterne nu er fjernet, ligesom vi er godt tilfredse med, at den særlige skat på udstationerede medarbejdere bliver trukket tilbage igen, siger Claus Jensen.

Læs mere her

tags: arbejdsløshed, Danmark, politi, uddannelse, regeringen, arbejdsløs, virksomhed, penge, produktivitet, regering, praktikplads, arbejdsgiver, uddannelsesgaranti, Dansk Metal, uddannelsesinstitution, jobcentre, a-kasser, beskæftigelse, konkurrence, værktøj, finanslov,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar