lørdag den 17. november 2012

Jobmatch

Vi lever i en krisetid. 170.000 danskere står uden job. Men krisen er også en brydningstid. Om få år går den store efterkrigsgeneration på pension og arbejdsmarkedet kommer til at mangle hænder. Det siger statistikken og de tre erhvervsledere, der i samarbejde med DR og 30 arbejdsløse danskere deltager i programserien Jobmatch .
En af de tendenser, der kommer til at dominere rekrutteringsprocessen er et stigende fokus på de personlige kompetencer og menneskelige kvaliteter.

Det er lige så vigtigt, at vi får nogle om bord, som har potentialet til det, vi ikke kender til i morgen , siger HR-direktør Anne Lee fra Grundfos, der deltager i programmet.

Det er den holdning, programmet udfordrer ved at følge tre virksomhedsledere i deres rekruttering af jobsøgende.
Målet med Jobmatch er at give et anderledes bud på, hvordan man som jobsøgende kan finde og vise sine styrker, og hvordan man som virksomhedsleder kan rekruttere succesfuldt ved at lægge mærke til andet end blot et cv," siger Ole Rahbek, der er redaktionschef for DR Aktuelt og Aftenshowet.

Samtidig vil vi med programserien gerne understrege, at ledige ikke er umælende stakler, der skal tales om og håndteres, men levende mennesker der kan og vil præge deres egen udvikling , udtaler Ole Rahbek.

Forløbet:
I det første program, mandag den 19. november vælger de tre erhvervsledere hver fire personer ud af de 30 deltagere. Lederne vælger hver dag de ledige, der går videre til næste dags øvelser og udvikling. I det sidste program står tre ledige tilbage. Og det er ledernes opgave at skræddersy jobbet, så det matcher potentiale og faglighed.
Sendes fra mandag den 19. november til torsdag den 22. november klokken 19.05 på DR1.
Medvirkende: Udover de 30 ledige, der via dr.dk/jobmatch har skrevet en personlig profil og stillet sig selv til rådighed, medvirker de tre erhvervsledere: Koncerndirektør i Toms Jesper Møller, personaledirektør i Grundfos Anne Lee og innovationsdirektør i Aller Media Pernille Aalund. Alle er de kendt for en innovativ tilgang til rekruttering og personaleudvikling.
Pernille Aalund, Innovationsdirektør i Aller Media
Pernille Aalund er ikke med i 'Jobmatch' for at besætte en bestemt stilling eller finde en person med et bestemt cv.
Der er selvfølgelig nogle ting, man skal kunne. Der er jo forskel på, om man ansætter en fotograf, en journalist eller en afdelingsleder , siger Pernille Aalund og fortsætter:

Men når det så er sagt, så er jeg fuldstændig ligeglad med et cv. Hvis de er dygtige nok, så kan jeg sagtens finde på at tage dem fra en helt anden branche. Nogle af de stærkeste medarbejderkort, jeg har haft gennem årene, har jeg fundet på de underligste steder , siger Pernille Aalund.

Som eksempel nævner hun sin nuværende koordinator.

Da hun søgte job, havde hun haft en iscafé. Nu er hun verdens bedste koordinator. Jeg tænkte, at hvis hun kunne håndtere den der iscafé, hun havde haft ene kvinde, så ville hun kunne gøre hvad som helst . For Pernille Aalund er det vigtigste, at man har viljen.

Anne Lee, personaledirektør i Grundfos
Anne Lee er på udkig efter dygtige medarbejdere til en lang række stillinger.
Vi udvikler tekniske produkter, så vi har mange job, der har et teknisk element. Så jeg jagter også mennesker, som har teknisk flair. Når jeg skal ansætte til Grundfos, så er det allervigtigste for mig, at vi har den rigtige person med et værdisæt, som matcher godt ind i vores virksomhed , siger Anne Lee.

Det kan godt være, at jeg kan sige noget om, hvad er der af ledige job i dag. Men det er lige så vigtigt, at vi får nogle om bord, som har potentialet til det, vi ikke kender til i morgen.
Jesper Møller, koncerndirektør i Toms
Jesper Møller leder efter en person, der har lyst til at gøre en forskel.

Ønsket om at gøre en forskel, uanset hvor man er i virksomheden og uanset på hvilket niveau, er ofte vigtigere, end at man lige har den helt rette erfaring og de helt rette kvalifikationer. Man behøver ikke møde frem og være lalleglad og fortælle vitser hele tiden, men det er vigtigt, at man kommer positiv på arbejde og har lyst til at arbejde sammen med andre. På den måde er den ideelle medarbejder sikkert også en god nabo og et godt familiemedlem , siger Jesper Møller.

Derfor bliver det i første omgang opgaven for mig at finde en spændende person, som har engagement, personlighed, drive og passer til Toms. Så kan vi bagefter se på, hvad det er for en slags rolle, personen skal udfylde , siger Jesper Møller.
Dr.dk/jobmatch
På dr.dk/jobmatch kan du følge de ledige og få gode råd til jobsøgningsprocessen fra en professionel coach.

Læs mere her

tags: direktør, arbejdsløs, virksomhed, faglighed, journalist, jobsøgende, arbejdsmarked, innovation, Grundfos, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar