lørdag den 24. august 2013

Arkitektbranchen har fået øjnene op for projektleder-certificering

De første to projektledere inden for arkitektbranchen er blevet IPMA Niveau B-Certificeret. De to projektledere fra det anerkendte arkitektfirma Henning Larsen Architects ved, at de er unikke i arkitektbranchen med deres nyerhvervede certificering. Lige nu. For de to projektledere mener, at de blot er de første blandt mange inden for branchen, der fremover vil bruge de højere niveauer af IPMA-Certificeringerne.

Det kom faktisk bag på mig, at jeg sammen med Lise Gandrup Jørgensen var de første inden for arkitektbranchen, der er blevet Niveau B-Certificeret. Jeg kan ikke forstå, at der ikke er andre, der er blevet det før os, siger bygningskonstruktør Klavs Holm Madsen, den ene af de to Niveau B-Certificerede projektledere.

Han er sikker på, at han og arkitekt Lise Gandrup Jørgensen blot er de første af mange inden for branchen, der nu vil begynde at tage Niveau B.

Der er jo en inkubationstid for kendskabet til IPMA, men flere vil blive certificeret, fordi det er en naturlig udvikling i forhold til bevidstgørelsen i branchen. Kunderne begynder jo også at nævne certificeringer som led i dokumentationen af vores kompetencer for eksempel ved udbud og så bliver det jo automatisk interessant, siger han og tilføjer, at det er helt naturligt at være certificeret inden for mange af de faggrupper, som tegnestuen og arkitekter generelt arbejder sammen med.

Fordel med en stærk profil
Lise Gandrup Jørgensen er den første arkitekt i Danmark, der er blevet Niveau B-Certificeret, og hun er glad for, at hun har en anden profil end andre arkitekter.

At være designansvarlig i kombination med at kunne varetage projekter rent ledelsesmæssigt må sikre, at man kommer til at køre nogle fantastiske projekter. Desuden er flere og flere kunder på det seneste begyndt at vægte vores cv er højere, og cv er kan nu vægte op til 40 procent i udbud, og i sådan et tilfælde, ville det være interessant med en IPMA Certificering Niveau B. Personligt er det også rart at blive anerkendt for sine kompetencer og kunne synliggøre dem både inden for og uden for huset, siger Lise Gandrup Jørgensen.

Morten Fangel, der er direktør i Dansk Projektledelse, der gennemfører IPMA Certificeringer i Danmark, glæder sig over, at arkitektbranchen har fået øjnene op for certificeringerne.

IPMA Certificeringerne har en målbar betydning for professionalismen inden for projektledelse i danske virksomheder, og flere store danske virksomheder benytter sig systematisk af certificeringen. Både fordi deltagelsen gør deres projektledere dygtigere, og fordi det at have IPMA-Certificerede projektledere er et klart konkurrenceparameter over for kunderne. Det er det, arkitektbranchen nu vil opleve, siger Morten Fangel.

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, virksomhed, projektleder, konkurrence, Ford,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar