onsdag den 7. august 2013

Stor efterspørgsel på finansbachelorer

376 unge starter i år på finansbacheloruddannelsen, og det er en stigning på 15 procent i forhold til sidste år, hvor 321 slap gennem nåleøjet. Finansbachelorernes akademiske kompetencer er efterspurgte, lyder det fra et af uddannelsesstederne.

​Da 88.040 unge i tirsdags fik svar på, om de var kommet ind på drømmestudiet kunne 376 unge glæde sig over, at de skulle starte på uddannelsen til professionsbachelor i finans. Det er en stigning på 15 procent i forhold til sidste år, hvor 321 unge kom ind på studiet.

Arhvervsakademi Aarhus er et af de uddannelsessteder, som i år har valgt at optage flere finansbachelorer og færre finansøkonomer. Ifølge uddannelseschefen for finansøkonom- og finansbacheloruddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus, Rikke Christoffersen, har de i år satset stærkere på finansbachelorerne, fordi der er en stor efterspørgsel fra arbejdsmarkedet.

Finansbachelorerne er blevet så efterspurgte, fordi de adskiller sig fra finansøkonomerne ved at være mere akademiske , siger Rikke Christoffersen til Nyhedsbrevet Finans.

Brug for dygtige medarbejdere
Hos FA (Finanssektorens Arbejdsgiverforening), har de også bemærket den øgede interesse for finansbachelorerne.

Både den finansielle sektor og andre sektorer er begyndt at interessere sig for finansbachelorer, og især forsikringsbranchen har virkelig taget dem til sig , fortæller seniorkonsulent hos FA, Michael Boas Pedersen.

I Finansforbundet er man glade for den stigende efterspørgsel på finansbachelorer.
Det er positivt at optaget til finansfaglige uddannelser er stigende, da der - til trods for krisens spøgelse - i fremtiden vil være et behov for veluddannede medarbejdere i sektoren. Vi har stadig en demografisk udfordring - ikke så stor som før krisen, men dog stor nok til at vi er nødt til at have et tilstrækkeligt stort rekrutteringsgrundlag til at kunne mætte den kommende efterspørgsel. Jeg tror ikke, at de behøver være så bekymrede for jobsituationen, når de engang er færdige med deres uddannelse", siger Finansforbundets formand Kent Petersen til Nyhedsbrevet Finans.

Færre finansøkonomer
Til gengæld er der optaget 68 færre på finansøkonomuddannelsen - 1.273 mod 1.341 i 2013. Det skyldes, at udbuddet af uddannede finansøkonomer har været større end efterspørgslen fra sektoren. Rekrutteringen af finansøkonomer til den finansielle sektor har ligget stabilt de sidste par år, mens optaget har været øget.

I FA er de glade for at optaget på finansøkonomuddannelsen har stabiliseret sig, så mængden af uddannede finansøkonomer igen kan matche sektorens efterspørgsel.

I de gode år var der høj beskæftigelse, men krisen har været hård ved finansøkonomerne, og det er mange år siden vi krydsede behovet fra den finansielle sektor i forhold til optaget på studiet. Derfor er det godt, det vender nu, så der også er praktikpladser og jobs nok til finansøkonomerne i fremtiden , siger Michael Boas Pedersen, der heller ikke mener, at finansøkonomerne skal frygte, at den øgede efterspørgsel på finansbachelorer vil taget arbejdet fra dem i fremtiden.

Læs mere her

tags: uddannelse, 2013, praktikplads, arbejdsmarked, uddannelseschef, beskæftigelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar